ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ: Ενέργειες και δράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19

 

Θεωρώ ότι στις κρίσιμες ώρες που διανύουμε, η ολοκληρωμένη ενημέρωση των συμπολιτών μας είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη. Είναι υποχρέωσή μας η πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας για τις ενέργειες και τις δράσεις μας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.  Έτσι την εβδομάδα που πέρασε:

  • Οργανώθηκε η λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε.Χίου για την προστασία εργαζομένων και κοινού κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν (τηλεφωνικά ραντεβού, έλεγχος εισόδου – εξόδου κ.ά).  Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις οδηγίες της Πολιτείας για τη λειτουργία των υπηρεσιών μας.
  • Πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις εργασίας η πρώτη με τους φορείς του υγειονομικού τομέα (16/3) και η δεύτερη με ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας (17/3). Συζητήθηκαν αναλυτικά τα υφιστάμενα σχέδια δράσης και ο προγραμματισμός ενεργειών. Καταγράφηκαν οι ανάγκες των φορέων σε αναλώσιμα υλικά κ.λπ. προκειμένου να ενισχυθούν.
  • Διατέθηκε απολυμαντικό υλικό και μέσα προφύλαξης στο σύνολο των υπηρεσιών της Π.Ε. Χίου καθώς και σε φορείς οι οποίοι το ζήτησαν προκειμένου να ενισχυθούν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Υπάρχει διαρκής συνεργασία με την αυτοδιοίκηση α βαθμού σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά για το συντονισμό ενεργειών.
  • Εκτυπώθηκε και διανέμεται σε μεγάλες ποσότητες ενημερωτικό υλικό (αφίσα-φυλλάδιο) με οδηγίες και μέτρα προφύλαξης του γενικού πληθυσμού και ευπαθών ομάδων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντικών ομάδων του νησιού μας το ενημερωτικό υλικό διανέμεται σε ολόκληρη τη Χίο, ενώ έχει αποσταλεί Οινούσσες και Ψαρά.
  • Προγραμματίζεται εκ νέου προμήθεια απολυμαντικού υλικού και μέσων προφύλαξης, καθώς και απολυμάνσεις στο σύνολο των υπηρεσιών της Π.Ε. Χίου.

Στην προσπάθεια που καταβάλει ολόκληρη η κοινωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας αιρετές αρχές και εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Καλώ τους συμπολίτες μας με ψυχραιμία και υπευθυνότητα να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας. Με προσοχή και προσωπική και κοινωνική ευθύνη προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας.  

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφεριάρχης Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.