«ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ» Τ΄ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ «ΨΩΦΗΣΟΥΝ».

 

Παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον την «προεκλογική» ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τόσο στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, όσο και κατά την συνέντευξη τύπου στην οποία περιέγραψε πως θα βαδίσει οικονομικά η επόμενη χρονιά, Ούτε καν τη λέξη «συνταξιούχος» ανέφερε, παραλείποντας να συμπεριλάβει εκείνους που επί μια 10ετια έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν μέχρι σήμερα την «πλάτη» τους στο βάρος των μνημονίων τους, και για την οικονομική ανάταξη της χώρας.

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν μας σκέφτηκε καν στο μενού των εξαγγελιών που ανακοίνωσε. Μας συμπεριφέρθηκε σαν να μην υπήρχαμε, όταν μάλιστα γνωρίζει τα δύσκολα χρόνια που έχουμε περάσει και που τώρα λόγω της υγειονομικής κρίσης τα χρόνια αυτά γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Θα έπρεπε να μας είχε σκεφτεί και να ανακοινώσει μέτρα ιδίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για αυτούς που με τις πενιχρές τους συντάξεις βοηθούν τόσο τα μακροχρονίως άνεργα παιδιά και εγγόνια τους, όσο και την στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Αντί αυτής της αναγνώρισης, της ηθικής και οικονομικής ανταμοιβής, ο κ. Πρωθυπουργός μας αγνόησε και δεν αναφέρθηκε καθόλου στους συνταξιούχους και στις θυσίες τους που μια ζωή κοιτούσαν πάντα το καλό της χώρας. Φαίνεται όμως ότι οι προτεραιότητες του κ. Πρωθυπουργού είναι άλλες, διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια που μας είχε ανάγκη.

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ οι δήθεν παροχές για το λαό δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα, τις οποίες έφεραν τα συνεχή αντεργατικά μέτρα, η ακρίβεια, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας.

Ελάχιστες φοροαπαλλαγές που θα λαμβάνονται πίσω είτε διάφορα με χαράτσια, είτε με αυξήσεις στο ρεύμα, είτε μέσω των φόρων. Και για τη νέα χρονιά σταθερά θα φορτώνονται στο λαό πάνω από το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Επίσης, ανακοίνωσε πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης (αυτή που θα καταργούσε) για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για το 2022, την κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές κ.α.

Περιέγραψε αόριστα μια μείωση του ΕΝΦΙΑ («μικρότερη φορολογία για τα περισσότερα νοικοκυριά») η οποία θα εξειδικευτεί στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Γι’ αυτό κι εμείς  ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους συνταξιούχους της χώρας, με όλους και όλες που δεν άκουσαν από τον κ. Πρωθυπουργό έστω μία λέξη ενδιαφέροντος, που θα μπορούσε να μιλήσει για κοινωνική πολιτική εντάσσοντας όμως μέσα σε αυτήν και τους συνταξιούχους.

Ιδίως τώρα που όλοι εμείς βρισκόμαστε στην μάστιγα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα πρέπει να στηριχτούν οι ευάλωτες ομάδες των συνταξιούχων.

Συνεπώς για τα θέματα αυτά περιμέναμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα αναφερθεί με συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις, και όχι να αφήσει τους συνταξιούχους να ψοφήσουν όπως τα Άλογα που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν.

Παλεύουμε, Για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας.

Για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία 10ετία.

 

 

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Δ.Σ  ΠΕΣ-ΝΑΤ  ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.