Στάχτη 2.500 στρέμματα θαμνώδους έκτασης στα Ψαρά- πλήγμα στη μελισσοκομία

Έσβησε η φωτιά στα Ψαρά που προκλήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου.
Κατέκαψε 2.500 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στη μελισσοκομία αφού κάηκαν τα θυμάρια -που δίνουν το περίφημο ψαριανό μέλι, στο ΒΔ τμήμα του νησιού.
Οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο μελισσών ευτυχώς είναι μικρό αφού οι 20 περίπου οικογένειες που ασχολούνται με τη μελισσοκομία πρόλαβαν και απομάκρυναν τις κυψέλες.
Το πεζοπόρο τμήμα των 9 ατόμων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου που έφτασε με ελικόπτερο super puma αργά το απόγευμα του Σαββάτου, μαζί με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα που με το πλοίο της γραμμής έφθασαν από τη Χίο στα Ψαρά, έσβησαν αργά χθες βράδυ και την τελευταία εστία που έκαιγε στις πλαγιές του προφήτη Ηλία.
Από την Πυροσβεστική που θα παραμείνει με ένα όχημα και δύο άντρες στο νησί έτσι έστω να επέμβει σε περίπτωση κάποιας εστίας αναζωπύρωσης, εξήραν τις προσπάθειες των ψαριανών να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν αφού οι άνεμοι ήταν ιδιαίτεροι ισχυροί στο νησί και ο Δήμος διαθέτει μόλις ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα.
Να σημειώσουμε ότι χθες το απόγευμα πήραν μέρος στην κατάσβεση 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη καθώς και το super puma από τη Χίο. Στις απώλειες καταγράφεται και ένα αυτοκίνητο, φαίνεται πως άρπαξε φωτιά από σπίθες, που κάηκε ολοσχερώς αλλά ευτυχώς που οι δύο επιβάτες του κατάφεραν και βγήκαν εγκαίρως. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα εξετάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.