Στο πλευρό των κατοίκων της Λαγκάδας η Συμπαράταξη Πολιτών

Η Συμπαράταξη Πολιτών για το Βόρειο Αιγαίο , με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη , τίθεται σαφώς στο πλάι των κατοίκων της Λαγκάδας Χίου και ενάντια στη χωροθέτηση ενός εργοστασίου καύσης βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας , στην είσοδο ενός γραφικού χωριού. Η Λαγκάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως τον κόλπο και γενικά την υπέροχη φύση της , που ευνοεί άλλες βιώσιμες και εξίσου σημαντικές μορφές ανάπτυξης που δεν συμβαδίζουν με τέτοιου είδους δράσεις και το βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα φέρουν. Το θέμα της χωροθέτησης περιβαλλοντικά και οπτικά οχλουσών δραστηριοτήτων πρέπει να επιλυθεί με τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου σε κάθε νησί. Τα τοπία των νησιών μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε τέτοιες παρεμβάσεις. Η Συμπαράταξη Πολιτών  θεωρεί ότι τα νησιά μας οφείλουν να επενδύσουν στην ποιότητα και αυτή πρέπει να αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  , δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν είναι αποτέλεσμα ενός δημοκρατικού διαλόγου και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία , η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση αγνοήθηκε.

Άλλωστε η υποψήφια του συνδυασμού μας στη Χίο , Γιούλα Αργυρούδη , ήδη έχει καταψηφίσει την συγκεκριμένη χωροθέτηση , όταν αυτή ήρθε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , η αρνητική εισήγηση της οποίας  επίσης αγνοήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί σταθερή μας επιλογή αλλά  πρέπει να γίνεται με κανόνες και δεν μπορεί να υπονομεύει το συνολικό μας όραμα για τα νησιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.