Συναντήσεις με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Νότιας Χίου είχε η Δ.Ι.Α.Ν.Ο.Χ

Από τα χωριά της νότιας Χίου ξεκίνησαν τις   συναντήσεις τους τα μέλη της διοίκησης της ΔΙΑΝΟΧ , προκειμένου να ενημερώσουν τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων για θέματα ανακύκλωσης,.

Πιο συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου  πραγματοποίησαν  την πρώτη συνάντηση με τους παρέδρους των οικισμών Πυργίου, Αρμολίων, Ελάτας, Καλαμωτής, Λιθίου, Μεστών και Ολύμπων.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν  τα εξής:

Α. Τρόποι για την ενεργή συμμετοχή του κάθε οικισμού μέσω των Προέδρων, όπως η ανάπτυξη ‘πράσινης γωνίας’ σε νέα σημεία ώστε να αναβαθμιστούν τα χωριά και οι κάτοικοι να απολαμβάνουν όμορφα σημεία στην περιοχή τους.

Β. Ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών από τις παραλίες και τα χωριά κατά τη θερινή περίοδο.

Γ. Σχεδιασμός και υλοποίηση που πραγματοποιείται για την τελική διάθεση των  συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων υλικών από τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Η ενεργή συμμετοχή όλων των οικισμών του νησιού συνοδευόμενη από προτάσεις και τυχόν παρατηρήσεις, κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη του εθνικού στόχου ανακύκλωσης. Κοινή μας δέσμευση η κάθετη ενημέρωση και συμμετοχή όλων μας στην προστασία του περιβάλλοντος από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.