Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων: Ενημερωθείτε πριν προχωρήσετε σήμερα στην ψήφιση οποιασδήποτε πρότασης

 

Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Χίου,

Κυρίες, Κύριοι,

σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο καλείστε σύμφωνα με την πρόσκληση  να ψηφίσετε για την «Χωροθέτηση κλειστής δομής ως του μόνου χώρου διαμονής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, με έλεγχο και ασφάλεια και με δεδομένες τις προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο  τίτλος  είναι καταρχήν αντιφατικός μιας και ο ίδιος ο υπουργός μετανάστευσης έχει ήδη προ πολλού καταργήσει από το λεξιλόγιο του την λέξη “κλειστή δομή” και την έχει αντικαταστήσει με  άλλες όπως “ελεγχόμενη”, ¨πρότυπη¨  κ.τ.λ. Άρα δεν τίθεται θέμα κλειστής δομής!

Είναι επίσης αντιφατικός διότι  σας καλεί να συζητήσετε με ” δεδομένες τις προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου” οι οποίες  αποφάσεις με κυρίαρχες τις  τελευταίες  643/2019 και  705/2019   καταγράφουν τις  θέσεις  σας για μια και μοναδική δομή Κέντρου Υποδοχής  και Ταυτοποίησης max. 500 ατόμων ενώ  η ίδια η αυριανή πρόσκληση μιλάει ξεκάθαρα για χώρο διαμονής και φιλοξενίας! 

Και αυτές οι δυο αποφάσεις ελήφθησαν όταν στη Χίο φιλοξενούσαμε  συνολικά περισσότερα από 6.000 άτομα ενώ σήμερα είναι κοντά στις 3.000. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς προς τι αυτή η σπουδή και ποια η σκοπιμότητα…

Σας παρακαλούμε λοιπόν στη σημερινή συνεδρίαση πριν προχωρήσετε στην ψήφιση οποιασδήποτε πρότασης να κατανοήσετε τι ακριβώς θα ψηφίσετε και θα αφορά το μέλλον της Χίου μιας και ο ίδιος ο υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τοπικό ΜΜΕ έκανε σαφές  ότι αυτή η δομή που θέλει να δημιουργήσει θα είναι παρόμοια με αυτή που κατασκευάζεται ήδη στη Σάμο δηλαδή α) δομή φιλοξενίας 1500+ ατόμων , β) ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΚΕΚΑ,  γ) δομή φιλοξενίας ευπαθών ομάδων και δ) δομή φιλοξενίας ανηλίκων και όλα αυτά μέσα στη νέα δομή που καλείστε να ψηφίσετε τα οποία καμία σχέση δεν έχουν και αριθμητικά και ουσιαστικά με τις πραγματικές ανάγκες της Χίου.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για να μην υπάρξει κανείς εκ των υστέρων να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς ψηφίζει. 

Επισυνάπτουμε φωτογραφίες της υπό ανέγερση υπερδομής στη Σάμο και τις δυο αποφάσεις του Δ.Σ

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας

 Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.