ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Νο 35/20-05-2021) Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

     *Πέρασε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με κατάργηση του στρεβλής απλής αναλογικής (όπως την φανταζόταν ο Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !). Δηλαδή, το να υπάρχει ακυβερνησία, χάος και οι επιθυμητοί του λαού να μην εκλέγονται, αλλά στη θέση τους να εκλέγονται εκείνοι που έλαβαν το 70 ή 60 ή και 50% των σταυρών- ψήφων προτίμησης των πρώτων !
     Αυτή την ληστρική αντίληψη απλής αναλογικής μόνο στην Ελλάδα και μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα μπορούσαν να αντιληφθούν τοιουτοτρόπως…
     Διότι, σε πλείστα όσα Ευρωπαϊκά κράτη, που ισχύει η απλή αναλογική εδώ και δεκαετίες, όλοι έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στα συλλογικά όργανα και έκφρασης γνώμης (φωνή), αλλά ο πλειοψηφών έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ΔΙΟΙΚΕΙ και όχι να … ΣΕΡΝΕΤΑΙ (!!!), όπως ισχύει στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια.
     Βέβαια, εάν στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτό, πλέον, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν (και πολλοί, που σήμερα φωνασκουν καθημερινώς, εξαφανιστούν προσεχώς…), στην κεντρική πολιτική σκηνή αναμένεται “τσουνάμι” ακυβερνησίας αφού, όποιο κόμμα και να πρωτεύσει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, θα είναι αδύνατον να έχει αυτοδυναμια κι έτσι λίαν συντόμως θα έχουμε δεύτερες εκλογές ή θα έχουμε ολιγόμηνη οικουμενική κυβέρνηση (με τη διαφορά ότι, ουδείς πολιτικός φορέας είναι πλέον πρόθυμος να συνεργαστεί με τους δύο βασικότατους και αφερεγγυότατους κομματικούς πυλώνες, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που, είτε αλλά λένε προεκλογικά κι άλλα κάνουν μετεκλογικά, είτε κατά το Ευαγγελικό “λέγουσι αλλ’ ού ποιούσι”…!!!).
     *Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι, θα τοποθετηθεί μόνιμος ιστός για την έπαρση του εθνικού μας συμβόλου, της Ελληνικής σημαίας, σε επιφανές σημείο της πόλης, όπου και θα γίνεται επίσημη έπαρση της κατά τις εθνικές επετείους. Πολύ σωστή ενέργεια.
     Αντιπαρέρχομαι οποιαδήποτε μικρόψυχη ή κακεντρεχή κριτική ασκήθηκε από οποιονδήποτε και προς οποιονδήποτε, μιας και θεωρώ ότι όλοι αγαπούν τον τόπο και την πατρίδα μας και τέτοιου είδους εφήμερες επισημάνσεις δεν μπορούν ούτε να αμαυρώσουν αλλά ούτε και να αμφισβητήσουν την αγάπη για την πατρίδα οιουδήποτε αιρετού, που μοχθεί για τον τόπο. Εξάλλου η πορεία του καθενός κρίνεται από το σύνολο της όλης κοινωνικής, εθνικής και πολιτικής βιοτής του και όχι κάποιο μεμονωμένο -συγκυριακό- περιστατικό.
     *Καθημερινά, συμβαίνουν γεγονότα που αλλάζουν την ζωή και την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου επί το χείρον και ουδείς αντιδρά, ενίοτε δε ούτε καν αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί.
     Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι, για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος Έλλην πολίτης, είτε θα έπρεπε να έχει συμπληρώσει 40 χρόνια εργασίας και ενσήμων και το 60ο έτος ηλικίας, είτε 35 χρόνια εργασίας και το 62ο έτος ηλικίας. Μιλώ για το δημόσιο και για μια μέση εργασιακή και υπαλληλική κατάσταση και όχι άλλου είδους συνταξιοδοτήσεις που ίσχυε πριν δεκαετίες (και που για άλλους μεν ήταν δίκαιες και ευνοϊκές, για άλλους δε ήταν άδικες και συνέβαλαν στο -κοινωνικό και οικονομικό- γκρέμισμα της χώρας μας).
     Έτσι και για τους εργαζόμενους στον τομέα της δικαιοσύνης (υπάλληλοι) από το έτος 2000 ίσχυε το 60ο έτος ηλικίας και τα 40 χρόνια υπηρεσίας ή το 62ο έτος ηλικίας και τα 35 χρόνια υπηρεσίας.
     Σήμερα, αίφνης, με Νόμο που ισχύει από 24/04/21, ο χρόνος συνταξιοδότησης γίνεται το 67ο έτος, ανεξαρτήτως ετών υπηρεσίας. Δηλαδή, εάν π.χ. διοριστεί κάποιος στην ηλικία των 20 (ΔΕ) ή 22 (ΠΕ) ετών, θα εργαστεί πλέον 47 ή 45 έτη για να λάβει σύνταξη γήρατος.
     Τον νόμο άλλαξε η σημερινή κυβέρνηση και ουδείς “εργατοπατερας” άνοιξε το στόμα του να μιλήσει ! Μάλιστα το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύθηκε Μεγάλη Δευτέρα (άραγε τυχαίο;;;).
     Αναμένουμε οι κατά τα άλλα λαλίστατοι συνδικαλιστές, κλπ ( και του τομέα δικαιοσύνης), να δούμε εάν θα μιλήσουν και τι θα πουν, διότι οι “κακές γλώσσες” αναφέρουν ότι γνώριζαν ήδη το νομοσχέδιο πριν την ψήφιση του, αλλά ουδεμία ΔΥΝΑΜΙΚΗ αντίδραση είδαμε εκ μέρους των.
     *Έχω γράψει και άλλοτε, το επαναλαμβάνω και σήμερα: Είναι ασύμβατη η ιδιότητα (ή καλύτερα η πίστη) του Χριστιανού με του ανθρώπου που είτε αδιαφορεί είτε κάνει τα ζώα να υποφέρουν.
     Τα ζώα είναι δημιουργήματα του Θεού (και όχι αόριστα της φύσης, όπως ισχυρίζονται οι ορθολογιστές -όχι οι ορθολογικοί, αλλά οι ορθολογιστές-. Διότι και η φύση συμπασα είναι δημιούργημα του Θεού). Ουδείς έχει το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύεται, να τα κάνει να υποφέρουν και να τους στερεί την ελευθερία ή την κατά φύση διαβίωση τους. Όποιος κάνει ένα ζώο να υποφέρει ή το παραμελεί, δεν έχει ανθρώπινα αισθήματα μέσα του, ούτε μπορεί να θεωρείται και να λέγεται χριστιανός. Ο Χριστός στο Ευαγγέλιο μιλά και για τα φυτά και τα ζώα. Προτρέπει δε να τα δούμε και να διαπιστώσουμε έτι περαιτέρω την ύπαρξη της θείας πρόνοιας, που αγκαλιάζει όλη τη φύση, που ο Θεός δημιούργησε και κυβερνά. Επίσης, οι πατέρες της Εκκλησίας μας, γνωρίζουμε από τα ιερά συναξάρια τους, πώς φέρονταν στα ζώα και ποιες σχέσεις φροντίδας διατηρούσαν μαζί τους.
     Το αναφέρω διότι, το τελευταίο διάστημα έχει πληθυνθεί η θηριωδία και σχιζοφρενής αντιμετώπιση πολλών υπανθρώπων έναντι οικόσιτων και μη ζώων. Όποιος κάνει ένα ζώο και υποφέρει, δεν θα αργήσει να πράξει το ίδιο και για το συνάνθρωπο του. Και ασφαλώς, ένας τέτοιος τύπος, θα έλθει στιγμή που πολλοί θα αναρωτηθούν μέσα τους εάν αξίζει ο ίδιος την αγάπη ή τον οίκτο των συμπολιτών του.
     Βέβαια, στο σημείο αυτό, θέλω να θέσω και άλλη μία παράμετρο. Η στείρωση σωρηδόν των ζώων συντροφιάς (σκυλιά, γατιά), επίσης είναι κάτι που αντιβαίνει στη φύση. Αυτό που η φύση διέθεσε στο δημιούργημα δεν μπορείς εσύ αναίτια να το αφαιρείς, διότι αφενός γίνεται δίχως τη θέληση του άλλου και αφετέρου επεμβαίνεις στην αλυσίδα της ζωής και διαταράσσεις τη λειτουργία και την εξέλιξη της φύσης. Εάν υπάρχει σοβαρός λόγος, ναι. Αλλά όχι με τη δικαιολογία της ύπαρξης αδέσποτων ζώων (που, στα -σωστά δομημένα και συντεταγμένα- κράτη, αυτό επιλύεται με τη φροντίδα και φιλοξενία των ζώων και όχι την εγκατάλειψη τους. Όπως και με την καταγραφή όλων των ζώων και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων και ποινών σε όσους ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν), να στειρώνεις όλα τα ζώα. Σε λίγα χρόνια πολλά είδη θα απειληθούν με εξαφάνιση (όπως π.χ. τείνει το κοκονι). Είναι σαν να στειρώνεις μια γυναίκα ή έναν άνδρα για το υπόλοιπο της ζωής του. Διερωτήθηκε κανείς πώς η φυσιολογία και η ψυχολογία του θα λειτουργήσει το υπόλοιπο της ζωής του;
     *Με τούτα και με κείνα, φτάσαμε στο τέλος, διότι ο χώρος και ο χρόνος είναι λίαν περιορισμένοι. Σε λίγες ημέρες τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, ΥΓΕΙΑ και ΧΑΜΟΓΕΛΑ !!!-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.