Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Γράφει ο Κώστας Μαρδάς.

Για άλλη μια φορά, ορισμένοι (όχι όλοι) θεσμικοί ή κομματικοί διεθνολόγοι, έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους…

Που τις έλεγαν ραδιοτηλεοπτικώς πρωί, λίγο αργότερα, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, μεσάνυχτα και ξανά πρωί πρωί… με κατηγορηματικό τρόπο και σαν ποιηματάκι:

Ότι οι εταίροι θα ψηφίσουν λεπτομερή, εξειδικευμένη και αναλυτική κατά τομείς της οικονομίας λίστα κυρώσεων, η οποία λίστα θα ενεργοποιείτο – λέει – αυτόματα, μόλις κινηθεί παράνομα η Τουρκία….

Σκουπίστε- ψεκάστε- τελειώσατε!

Και θέλω αυτή τη φορά να δω, αν οι εξαίρετοι παρουσιαστές των καναλιών, θα τους ρωτήσουν κάτι για το ότι παρέσυραν την τηλεοπτική Ελλάδα σε ψευδαισθήσεις, εκθέτοντας εαυτούς και αλλήλους;

……………………………………………

Το νέο παραμυθάκι που πλασάρουν οι αναλυτές ψευδαισθήσεων, είναι πιο; Ότι – λέει-το κείμενο Συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., ορίζει οτι στο διάλογο με την Τουρκία θα συζητηθεί μόνο η υφαλοκρηπίδα- αοζ…

Επειδή σε τέτοια κείμενα πρέπει να διαβάζεις και την τελευταία λεξούλα, παρακαλώ προσέξτε την τελευταία πρόταση της θετικής – ως ένα βαθμό – παραγράφου :

” Η ΕΕ εκφράζει ικανοποίηση για τα πρόσφατα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την Ελλάδα και την Τουρκία καθώς και για την εξαγγελία ότι θα επαναλάβουν τις απευθείας διερευνητικές συνομιλίες τους με στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των δύο χωρών. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν”.

Να διευρυνθούν!..

Κώστας Μαρδάς.

Συγγραφέας-ποιητής-Δημοσιογράφος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.