Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα «Κόρης Γεφύρι» με εμπόδια, αναποδιές και απρόοπτα

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

Την Τρίτη επρόκειτο να γίνει συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάμεσα στον Υπουργό κο Σπ. Λιβανό και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απαρτιζόμενη από τον Περιφερειάρχη κο Κ.Μουτζούρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κο Π.Βρουλή καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας Π.Β.Αιγαίου.

Η συνάντηση με τον Υπουργό δεν έγινε τελικά γιατί όπως ανακοινώθηκε πάσχει από κορωνοϊό. Αντ΄αυτού η συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Δ. Παπαγιαννίδη ο οποίος έδωσε διαβεβαιώσεις για την αποπεράτωση του έργου μέσα στο 2023. Όμως και ο κος Παπαγιαννίδης έπρεπε να αποχωρήσει εσπευσμένα από την συνάντηση μιας και ειδοποιήθηκε για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο Περιφερειάρχης κος Κ.Μουτζούρης δήλωσε στον Κώστα Κυδώνη και στην εκπομπή “Καλημέρα με τον Αντ1 Αιγαίου”  μη ικανοποιημένος από την συνάντηση γιατί ναι μεν δίνονται διαβεβαιώσεις αλλά την ίδια στιγμή ζητούνται νέες μελέτες. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εγώ σαν Μηχανικός δεν θέλω λόγια. Θέλω απτές αποδείξεις ότι το έργο θα προχωρήσει. Από τότε που ανέλαβα Περιφερειάρχης προσπαθώ να το αναστήσω με κάθε τρόπο και όλο κάτι συμβαίνει, όλο και κάτι ζητούν παραπάνω: κάποιες μελέτες, κάποιες χρηματοδοτήσεις, κάτι άλλο… Δεν ξέρω τί να πω…! Φαίνεται πως από την πολιτική ηγεσία υπάρχει η θέληση να προχωρήσει, όμως αν ζητάς συνέχεια μελέτες και μετρήσεις και κάποια στιγμή κάτι δεν πάει καλά, τότε τι θα γίνει;»

Τους ίδιους προβληματισμούς εξέφρασε στον Κ. Κυδώνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Π.Βρουλής αν και απ΄ότι φάνηκε ήταν περισσότερο αισιόδοξος από τον κο Μουτζούρη.

Για το ίδιο θέμα ερωτήθηκε και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κος Νότης Μηταράκης ο οποίος δήλωσε ότι συμμερίζεται  τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για την γρήγορη αποπεράτωση του έργου και ότι η συνάντηση στο Υπουργείο θα επαναληφθεί λόγο των προβλημάτων υγείας του κου Λιβανού.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.