Τα καλά νέα από το Μουσικό Σχολείο της Χίου… και μην ξεχνάτε – οι αιτήσεις για την Α΄ Γυμνασίου συνεχίζονται μέχρι 31 Μαΐου 2023

Α. Και φέτος , το Μουσικό Σχολείο της Χίου, συνεπές στο ραντεβού του με το κοινό της Χίου, διοργάνωσε ένα  καλλιτεχνικό τριήμερο από τις 9 έως τις 11 Μαΐου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, με πρωταγωνιστές τα μουσικά και θεατρικά σύνολα του μαθητικού του δυναμικού,  στο οποίο η μουσική και το θέατρο είχαν τον κύριο λόγο.

Η θεατρική παράσταση που ετοίμασαν τα άτομα με αναπηρία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Η ΓΕΦΥΡΑ» του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, με τον τίτλο «Ίδιοι και διαφορετικοί ζούμε μαζί !!!», στο πλαίσιο φιλοξενίας – συνεργασίας με στόχο μια συμπεριληπτική κοινωνία, η θεατρική διασκευή του «Πιτσιμπούργκου» της Σώτης Τριανταφύλλου από τη θεατρική ομάδα του Λυκείου μας, η λαϊκή λειτουργία «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση του Διονυσίου Σολωμού και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου από την ορχήστρα και τη χορωδία όλων των τάξεων του σχολείου μας, το αφιέρωμα στον συνθέτη Άκη Πάνου από το σύνολο λαϊκής μουσικής και το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι που είχε παρουσιαστεί  και στο Βερολίνο από ομάδα μαθητών του Λυκείου μας τον περασμένο Μάρτιο απέδειξαν για άλλη μία φορά την αξία της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της προσήλωσης σ’ έναν κοινό στόχο που, δυστυχώς, δεν αποτελούν προτεραιότητα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό και χρησιμοθηρικό εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ένα μεγάλο μπράβο στους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας για την υπομονή, επιμονή και το άρτιο αποτέλεσμα των προαναφερθεισών δράσεων!

Β. Το Σάββατο 13/05/2023 πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο οι Μαθηματικοί Αγώνες 2023.

Στους αγώνες μπορούσαν να λάβουν μέρος μία ή δύο ομάδες των τεσσάρων μαθητών από κάθε Γυμνάσιο ανεξάρτητα από τάξη. Έλαβαν συνολικά  μέρος 14 ομάδες από τα σχολεία του νησιού μας. Οι ομάδες αγωνίστηκαν σε περιβάλλον υπολογιστών απαντώντας σε ερωτήσεις που απαιτούσαν κρίση και ευφυΐα.

Το σχολείο μας, με υπερηφάνεια συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και ιδιαίτερα τους τέσσερις μαθητές της ομάδας του:  Αυγουστίδη Σοφία(Α΄ Γυμνασίου) – Βούκουνα Ισίδωρο(Α΄ Γυμνασίου)  – Ηλιοπούλου Θεοδώρα(Γ΄ Γυμνασίου)  – Σπυροπούλου Μαίρη(Γ΄ Γυμνασίου), που αναδείχθηκε νικήτρια ομάδα και τους εύχεται καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.