Την άμεση αποκατάσταση των Μύλων στα Ταμπάκικα ζητά η Συμμαχία Αξιών

Με την κάτωθι ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός της Συμμαχίας Αξιών, επιζητά την άμεση απαλλοτρίωση και αποκατάσταση των ιστορικών εμβληματικών Μύλων στα Ταμπάκικα, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Χίου:

“Με αφορμή τα ερωτήματα που έθεσε ο συμπολίτης μας κ. Χάμπας αλλά και την ανάδειξη των βόρειων  μύλων στα Ταμπάκικα στο Νο1 φωτογραφημένο και επισκέψιμο αξιοθέατο της πόλης της  Χίου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να περιέλθουν οι μύλοι στην κυριότητα του Δήμου και να ακολουθήσει η αποκατάσταση και η σωτηρία του μοναδικού στην ευρωπαϊκή επικράτεια μνημείου – προάγγελου των θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Η εν λόγω πρόταση είχε ενταχθεί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις στο ευρύτερο πρόγραμμα για την ανάπλαση στα Ταμπάκικα και άπτεται της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Ας ξεκινήσει επιτέλους η σωτηρία αυτού του μνημείου. Από τους τους 4 σωζόμενους το 2000, δυστυχώς έχουν απομείνει μόνο δύο και μεριά συντρίμμια και πέτρες.  Είναι άμεση κι επιτακτική η ανάγκη της ανάδειξης τους όσο πολύπλοκες νομικές διαδικασίες κι αν χρειαστούν.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.