Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου στηρίζει τους Μαστιχοπαραγωγούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με απόφαση του κατά πλειοψηφία στηρίζει τα αιτήματα των μαστιχοπαραγωγών του νησιού μας, όπως διατυπώθηκαν  στην επιστολή του προέδρου της ΈνωσηςMαστιχοπαραγωγών Χίου σχετικά με τα σχέδια βελτίωσης (δράση 4.1.5) του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Εκτός των άλλων  που αναφέρονται στην επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου, η οποία επισυνάπτεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην απόφαση σημειώνεται ότι στα σχέδια βελτίωσης δεν ελήφθη καθόλου υπ’ όψη η παράμετρος της νησιωτικότητας, η διαφορετικότητα της καλλιέργειας της μαστίχας καθώς και το μέγεθος των κλήρων στο νησί μας,που  αποκλείει τους μαστιχοπαραγωγούς από την ένταξη στα εν λόγω προγράμματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ζητά την υλοποίηση των προτάσεων της ΕΜΧ ώστε οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου να έχουν ίσες ευκαιρίες με άλλους παραγωγούς της χώρας.

Την πρόταση για τη στήριξη των μαστιχοπαραγωγών έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, όπως είχε δεσμευτεί με ανακοίνωσή της.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.