Το δώρο δεν δωρίζεται και πίσω δεν γυρίζεται

«Το δώρο δεν δωρίζεται και πίσω δεν γυρίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του  Εργατικό κέντρο Χίου τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση των εργοδοτών να πληρώνουν δώρο.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τα επιδόματα εορτών (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα) όπως και το επίδομα άδειας κατοχυρώνονται από τον νόμο και αποτελούν ελληνική παράδοση σχεδόν έναν αιώνα. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση των εργοδοτών να τα πληρώνουν και των εργαζομένων να μην παραιτούνται από αυτά. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Αυτά τα Χριστούγεννα:

Οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες πληρωνόμαστε ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων, γιατί είναι κεκτημένο μας δικαίωμα. Δεν ξεχνάμε ότι:

  • Αποτελεί κανονικό τμήμα των ετήσιων αποδοχών μας που φορολογείται.
  • Δεν το επιστρέφουμε, έστω και να μας το ζητήσει πίσω μια μικρή μειοψηφία εργοδοτών.

Οι εργοδότες/εργοδότριες καταβάλλουμε έγκαιρα το δώρο Χριστουγέννων, με σεβασμό στους ανθρώπους που εργάζονται στις επιχειρήσεις μας. Με αυτό τον τρόπο:

  • Επωφελείται η τοπική αγορά από την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.
  • Κλείνουμε την πόρτα σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και συμβάλλουμε στην οικοδόμηση υγιούς κλίματος στις εργασιακές σχέσεις

Τελευταία ημερομηνία καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων είναι η 21η Δεκεμβρίου 2022. Για πληροφορίες και βοήθεια απευθυνόμαστε:  Στο Εργατικό Κέντρο Χίου (22710 23550, 6946320803) στην Επιθεώρηση Εργασίας (22710 44223)».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.