Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει σχετικά με τον χαρακτηρισμό της παραλίας Λιθίου ως πολυσύχναστης

 

Με αφορμή ανακοίνωση της τοπικής Κοινότητας Λιθίου σχετικά με τον χαρακτηρισμό της ομώνυμης  παραλίας ως πολυσύχναστης το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Χίου ενημερώνει για τα κάτωθι:

  • Η Εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου κατά την συνεδρίαση της επιτροπής του Π.Δ. 71/2020 (ΦΕΚ 166Α 2020) ήταν ο χαρακτηρισμός της παραλίας του Λιθίου ως πολυσύχναστης και η τοποθέτηση δυο (02) ναυαγοσωστών σε αυτή. Δεν συναίνεσαν σε αυτή την πρόταση ο εκπρόσωπος του Δήμου Χίου και η εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Χίου. Επίσης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου πρότεινε την τοποθέτηση ενός (01) ναυαγοσώστη στην παραλία του Μέγα Λιμνιώνα που και αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τα άλλα δυο (02) μέλη της Τριμελούς Επιτροπής.
  • Υπενθυμίζουμε ότι κατά το έτος 2021 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου επέβαλε πρόστιμα ,ύψους πολλών χιλιάδων  ευρώ στο Δήμο Χίου, για τη μη έγκαιρη τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου Χίου.
  • Επισυνάπτεται η εισήγηση της Λιμενικής Αρχής Χίου, ως προς τον χαρακτηρισμό των παραλιών Λιθίου και Μέγα Λιμνιώνα ως πολυσύχναστων.

 

Ο Αξιωματικός Φυλακής

 

Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΚΟΝΤΙΔΗΣ Βασίλειος

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.