Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για τη μόνιμη τοποθέτηση γιατρών στον Οίκο Ναύτη Χίου

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του το προτεινόμενο ψήφισμα, τη γενομένη συζήτηση, καθώς και τις διατάξεις των Νόμων 3463/2006 & 3852/2010, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν από αυτές του Ν. 4555/2018.

Αποφάσισε ομόφωνα

Εγκρίνει την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος επί αιτήματος της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου-Συκιάδας για τη μόνιμη τοποθέτηση γιατρών στον Οίκο Ναύτη Χίου:

<<Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υιοθετεί και υποστηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των συνταξιούχων ναυτικών και συγκεκριμένα της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου – Συκιάδας, για την μόνιμη τοποθέτηση δύο γιατρών στον Οίκο Ναύτου και καλεί τους εμπλεκόμενους στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων τους.

Ως γνωστόν, η Χίος είναι η Περιφερειακή Ενότητα με τους περισσότερους ναυτικούς αναλογικά με τον πληθυσμό της. Αυτό το γεγονός αιτιολογεί πλήρως την αναγκαιότητα της τοποθέτησης δύο ιατρών, προκειμένου αφενός να εξυπηρετούνται οι ναυτικοί (εν ενεργεία, συνταξιούχοι και οι οικογένειες τους) αλλά και αποκεντρωθούν οι υπηρεσίες και κατ’ αυτόν τον τρόπο να αποσυμφορηθεί το υπόλοιπο σύστημα, ώστε να παρέχει καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Ο Δήμος Χίου, επιπρόσθετα διαβιβάζει το πλήρες κείμενο των αιτημάτων προς τα αρμόδια υπουργεία και το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού αλλά και μέσω της Βουλής των Ελλήνων σε όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου>>.

Η απόφαση να διαβιβαστεί στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Γραφείο Δημάρχου και να κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ.

H απόφαση αυτή πήρε α/α 357/2022

 

Ακολουθεί το κείμενο της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου – Συκιάδας.

 

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ..ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ!!

Σήμερα, Παρασκευή 15 Απρίλη 2022, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου με την συμμετοχή των προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων εκ μέρους των Συνταξιουχικών Σωματείων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας, με θέμα “Ιατρός στον Οίκο Ναύτη Χίου”.

Όπως θα γνωρίζετε, από το 2014 και την υπαγωγή όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο νέο φορέα (ΕΦΚΑ), ο Οίκος Ναύτου Χίου σταμάτησε να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες στον ιατροφαρμακευτικό φορέα, στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειες των, που αυτή την στιγμή υπολογίζονται πάνω από 14.000 ασφαλισμένους.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμασταν για την τοποθέτηση ενός Ιατρού για την συνταγογράφηση φαρμάκων στον πρώτο όροφο του Οίκου Ναύτου Χίου, αλλά το μόνο που παίρναμε ήταν υποσχέσεις και μικρά διαστήματα λειτουργίας του.

Αυτό που ζητάμε είναι να πραγματοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση που μας έδωσαν από τον Οκτώβριο του 2019, για την μόνιμη και νόμιμη τοποθέτηση δύο(2) Ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ στον Οίκο Ναύτου Χίου σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου Χίου, με την παραχώρηση ορόφων του Οίκου Ναύτου στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Οίκος Ναύτη Χίου λειτούργησε μόνο μερικές μέρες κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ΜΑΣ “ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ” ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, από τον Βουλευτή της ΝΔ Χίου κύριο Νότη Μηταράκη και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, λες και είμαστε τα κοροϊδάκια τους, λες και έχουν να κάνουν με νήπια που με την αθωότητά τους πιστεύουν ότι τους λένε, αλλά να έχουν υπόψιν τους, ότι πίσω έχει η “Αχλάδα την Ουρά”.

Κάνουμε γνωστό στους χιλιάδες ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη που καθημερινά ρωτάνε με αγωνία για το πότε επιτέλους θα λειτουργήσει σε μόνιμη βάση, ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται, και αυτή την φορά θα είναι πολύ πιο δυναμικός, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Κάποτε τους ευχαριστήσαμε δημόσια όλους για την επαναλειτουργία του Οίκου Ναύτη, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι ήταν μέρος του “παιχνιδιού” τους, ήταν λάσπη στα μάτια μας, ήταν άλλο ένα πολιτικό ψέμα.

Πιστεύουμε πλέον ακράδαντα, ότι τόσα χρόνια το δίκαιο αίτημά μας απευθύνεται σε πέτρινα μη έμπιστα και ανεύθυνα αυτιά, φαίνεται ολοκάθαρα πλέον και πρέπει να το εμπεδώσουμε φίλες και φίλοι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτη, ότι δεν μας υπολογίζουν, δεν υπάρχουμε, δεν είναι φαίνεται αρκετά τα όσα έχουμε προσφέρει και εξακολουθούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και στην πατρίδα μας.

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινάει η Μεγάλη εβδομάδα, μαζί της αρχίζει και η δικιά μας “Μεγάλη Εβδομάδα” στην οποία θα παρθούν οι αποφάσεις για τον περαιτέρω αγώνα μας, που θα φθάσει μέχρι και την κατάληψη του δικού μας Οίκου Ναύτη, σας καλούμε να είστε όλοι δίπλα μας, είναι ο δικός μας αγώνας, ήρθε λοιπόν η ώρα της Αλήθειας, μέχρι εδώ ήταν τα “Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”.

Με Αγωνιστικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ – ΣΥΚΙΑΔΑΣ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.