Χαμός με Αστυνομικό στη Μόρια: «Άι γ@μήσου, Σκατόγρια! Θα σου το Βάλω στον κ@λο»(Βίντεο)

Ένας Έλληνας αστυνομικός τραμπουκίζει ηλικιωμένη πρόσφυγα μέσα στο καμπ στη Μόρια. Το όργανο της… τάξης απειλεί και βρίζει χυδαία τη γιαγιά ενώ πετάει και το μπαστούνι που στηρίζεται η ηλικιωμένη. Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Οι πρόσφυγες στη Μόρια έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό. Η κατάσταση είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε απελπισία. Η συμπεριφορά ενός αστυνομικού σε μια ηλικιωμένη πρόσφυγα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Ύβρεις και τσαμπουκάδες σε ηλικιωμένη
«Άι γ@μήσου! Άι γ@μήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ@λο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!” είναι όσα ακούγονται στο βίντεο να λέει ο αστυνομικός στην ηλικιωμένη.

Μάλιστα στο βίντεο ο αστυνομικός φαίνεται να πετάει και τη μαγκούρα – στήριγμα της γιαγιάς. Δίπλα του άλλοι ένστολοι δεν αντιδρούν. Το σοκαριστικό απόσπασμα είναι από ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης που θα προβληθεί σήμερα στη RAI2.

Μένει να ακούσουμε πάλι τον εκπρόσωπο των αστυνομικών να ισχυρίζεται ότι αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά προβλέπεται από τα… εγχειρίδια, «και σε όποιον αρέσει».

Το βίντεο κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο της ντροπής – Το επίμαχο απόσπασμα στο 0:32′

Ανακοίνωση από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας:
«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.