Άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων: Ζέτα Μακρή – Ανακάλεσε τις δηλώσεις περί προστίμου στους μαθητές

Αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας για τον χρόνο επιστροφής των μαθητών στα σπίτια τους  και  αν θα υπάρχουν πρόστιμα .

Στις χθεσινές της δηλώσεις ανέφερε πώς είναι, έτοιμο το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου.

«Τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως. Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς. Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν» τόνισε.

Στη συνέχεια, επισήμανε, ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» επισήμανε.

Ανακάλεσε η υφυπουργός τις δηλώσεις για τα πρόστιμα

Λίγες ώρες μετά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ανακάλεσε τις δηλώσεις περί προστίμου στους μαθητές που δεν επιστρέφουν μετά το σχολείο στα σπίτια τους.

Όπως διευκρίνισε, η υφυπουργός δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια.

Νωρίτερα και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κάλεσε την υφυπουργό να «σκέφτεται πριν μιλήσει» και ότι για να μπουν πρόστιμα στους μαθητές θα έπρεπε οι γονείς να καταδίδουν τα παιδιά να στέλνουν οι ίδιοι sms και να λένε τι ώρα επέστρεψε το παιδί στο σπίτι η να… φοράνε οι μαθητές βραχιόλι ώστε να μπορούν οι Αρχές να γνωρίζουν που είναι κάθε στιγμή το παιδί και συμπλήρωσε «μη σας παραξενεύει το εφάρμοσαν στην Τουρκία τον Νοέμβριο πειραματικά για 250 άτομα που έπρεπε να είναι σε καραντίνα».

πηγή:ipaidia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.