Έκλεισε το αεροδρόμιο – Αεροσκάφος έπεσε σε χαντάκι!

Το αεροπλάνο βρέθηκε εκτός διαδρόμου πριν από την  έναρξη της τροχοδρόμησης, στη διαδικασία των ελιγμών – Δεν υπήρξε τραυματισμός – Οι 40 επιβάτες  μεταφέρθηκαν στο λιμάνι για να αναχωρήσουν με πλοίο – Με γερανούς απομακρύνουν το αεροσκάφος για να ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο

Ατύχημα με αεροσκάφος της Sky Express σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Νάξο με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο του νησιού και οι σαράντα επιβάτες της πτήσης να μεταφερθούν στο λιμάνι της Νάξου προκειμένου να αναχωρήσουν με πλοίο για την Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με το naxospress.gr από έναν λάθος χειρισμό στην διαδικασία πριν την έναρξη της τροχοδρόμησης, στη διαδικασία των ελιγμών,  με αποτέλεσμα το αεροσκάφος της Sky Express στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα και επρόκειτο να αναχωρήσει στις 17.20 μ.μ., να βρεθεί εκτός πορείας και να σταματήσει σε ένα χαντάκι!

Όπως δήλωσε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Ιωάννης Λιδάκης, εμπορικός διευθυντής της Εταιρείας, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η εταιρεία  όπως ανέφερε έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσης του αεροσκάφους από το σημείο του ατυχήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το naxospress.gr δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός σε επιβάτες και πλήρωμα  και το αεροδρόμιο έκλεισε…

Η τελευταία πτήση (για χθες) της Olympic Air από την Αθήνα προς Νάξο ακυρώθηκε,  και οι σαράντα περίπου επιβάτες της Sky Expres μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο λιμάνι της Νάξου όπου και αναχώρησαν για την Αθήνα…

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Νάξου στο σημείο του ατυχήματος βρεθήκαν από την πρώτη στιγμή το Πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο και η Ελληνική Αστυνομία».

Οι άνθρωποι του αεροδρομίου ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον περιμένουν την έλευση των κατάλληλων μηχανημάτων στο νησί, ώστε να μεταφερθεί το αεροσκάφος (ΑΤR 42) της SKY Express εκτός διαδρόμου για να μπορέσει σήμερα να λειτουργήσει το αεροδρόμιο.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το naxospress.gr

Με γερανούς απομάκρυναν το αεροσκάφος

Στις 20:30 χθες το βράδυ έφτασε με ελικόπτερο στο νησί κλιμάκιο μηχανικών της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου με ειδικά γερανοφόρα οχήματα που έχουν διαθέσει οι φορείς του νησιού να απομακρύνουν το ελικοφόρο με ασφάλεια από το σημείο που βγήκε εκτός διαδρόμου απογείωσης.

Από την ΥΠΑ έχει εκδοθεί σχετική Notam για το συμβάν και το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να μετακινηθεί το αεροσκάφος από το σημείο που βγήκε έκτος πορείας. Για το αεροπορικό συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου έχει ενημερωθεί για ενέργειές της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Δείτε φωτογραφία  από τις εργασίες για τον απεγκλωβισμό του αεροσκάφους

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.