Ένα μεγάλο κόκκινο ΟΧΙ από πανί ανάρτησαν στο Θόλος κάτοικοι, αιρετοί και οργανωμένοι πολίτες που αντιτίθενται στην νέα δομή εκεί.

Ένα μεγάλο κόκκινο ΟΧΙ από πανί ανάρτησαν στο Θόλος κάτοικοι, αιρετοί και οργανωμένοι πολίτες που αντιτίθενται στην νέα δομή που σχεδιάζεται να γίνει εκεί. Παρόντες ήταν αρκετοί κάτοικοι της Συκιάδας, της Λαγκάδας, των Καρδαμύλων και του Βροντάδου , οι τοπικοί πρόεδροί τους καθώς και  ο αντιπεριφερειάρχης κος Π. Μπουγδάνος και οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων στον Δήμου Χίου κος Ι. Καραβασίλης και Μ. Σκούφαλος.

Να θυμήσουμε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε στη διενέργεια διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή  νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών (ΚΕΔ) στη Λέσβο και τη Χίο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Φυλακίου Έβρου. Οι εργασίες αυτές χρηματοδοτούνται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης τους ανέρχεται σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τους αναδόχους των έργων.

Σύμφωνα με το  Υπουργείο  “με την ολοκλήρωση των νέων ΚΕΔ Λέσβου και Χίου, θα κλείσουν οριστικά το προσωρινό ΚΥΤ Μαυροβουνίου (Λέσβος) και το ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ (Χίος).”

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις στο Θόλος της Χίου αποφάσισαν Λαϊκή Συνέλευση το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 17.30 στην ίδια περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.