Ένταση για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου(Βίντεο-Φωτο)

Από το  Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 1ης Ιουνίου ξεχωρίσαμε τα παρακάτω

  • Για το θέμα των αδέσποτων στην Χίο, ο κος Ισίδωρος Ντομάτας δήλωσε ότι η μελέτη για το Δημοτικό κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πολύ γρήγορα θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Ο Δήμος Χίου δείχνει μεγάλη ευαισθησία στο θέμα και μάλιστα έχει πολλαπλασιάσει το κονδύλι που διαθέτει για τις τροφές αυτών των ζώων σε 18000 ευρώ για το 2022 από 5000 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τα αντίστοιχα κονδύλια  για την κτηνιατρική φροντίδα αλλά και για τις στειρώσεις, κυρίως των αδέσποτων γατών.

Ο κος Παύλος Καλογεράκης έθεσε το θέμα τις ανεξέλεγκτης αφόδευσης ακόμα και των δεσποζόμενων ζώων και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: « Η Χίος είναι μια κατουρημένη πόλη. Πατάμε τα απορρίμματα των ζώων και τα πάμε σπίτι μας. Κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό!».

  • Για τον καθαρισμό των παραλιών , ο κος Βεργίτσης είπε ότι προχωράει κανονικά και ήδη έχουν καθαριστεί οι πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Ο νόμος βέβαια λέει ότι τα φύκια που συλλέγονται πρέπει να τοποθετούνται στην άκρη της παραλίας αλλά γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθούν όπου είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, στην Αγιά Φωτιά κάποιος κάτοικος απαίτησε να μείνουν εκεί.
  • Για το θέμα του σήματος της DIGEA, o κος Γιάννης Ξενάκης δήλωσε ότι μετά την συνάντησή του με τους υπευθύνους της εταιρείας που επισκέφτηκαν την Χίο, πήρε την υπόσχεσή τους ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση αναμεταδοτών στην Συκιάδα και Λαγκάδα ώστε να έχουν καλό σήμα και αυτά τα χωριά.
  • Ο κος Μάρκος Σκούφαλος πρότεινε κάποιο ψήφισμα για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται όμηροι από το Ιράν μετά την κατάληψη των πλοίων τους από τον Ιρανικό στρατό αλλά τελικά το θέμα παραπέμφθηκε σε μελλοντικό Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Το θέμα της ηλεκτροδότησης του Σπηλαίου των Ολύμπων μετά από έντονες αντιπαραθέσεις τελικά δεν ψηφίστηκε προς υλοποίηση, τουλάχιστον μέχρι να δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας, μιας και ένα τμήμα του σχεδιαζόμενου έργου είναι και η διάνοιξη δρόμου που θα περνάει στα όρια του παλαιού πεδίου βολής και υπάρχει η πιθανότητα ύπαρξης κάποιων άσκαστων βλημάτων. Ο Δήμαρχος Χίου κος Σταμάτης Κάρμαντζης πρότεινε για χάρη της οικονομίας χρόνου να ψηφιστεί το θέμα εισπράττοντας τις έντονες αντιδράσεις κυρίως από τον κο Κ. Τριαντάφυλλο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων κος Βεργίτσης ψήφισε αρνητικά ενώ ο κος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Παύλος Καλογεράκης ψήφισε λευκό γιατί, από ότι είπε, δεν είναι ευχαριστημένος από την παρουσίαση της πρότασης.
  • Το θέμα της ΔΙΑΝΟΧ απασχόλησε εκτεταμένα το Συμβούλιο με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και κατηγορίες για παρατυπίες, αναθέσεις και βόλεμα ημετέρων. Η ένταση έφθασε στην κορύφωσή της όταν ο Κος Ξενάκης αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την διαδικασία αλλά και για κάποια προσβλητικά σχόλια προς εκείνον.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.