Έφυγε ο Αιγνουσιώτης πλοίαρχος Χρυσόστομος Δ. Παπαπατέρας

Σε ηλικία 82 ετών απεβίωσε ο cpt Χρυσόστομος Δ. Παπαπατέρας από τις Οινούσσες, πρώην Πρόεδρος του Ταμείου Ευπραγίας Οινουσσών. Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ. Σε αυτήν αναφέρει:
“Με βαθύτατη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή απώλεια του εκλεκτού και αγαπητού συμπατριώτη μας, πλοιάρχου, πρώην Προέδρου του Ταμείου Ευπραγίας Οινουσσών cpt Χρυσόστομου Δ. Παπαπατέρα. Ο cpt Μάκης έφυγε χθες για το τελευταίο μπάρκο, σε ηλικία 82 ετών, μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα της άνοιξης, περιβεβλημένος από την αγάπη και τη φροντίδα της αγαπημένης του Μαρίας και των παιδιών κι εγγονιών του, μετά από την ολιγόμηνη δοκιμασία της υγείας του, την οποία διήνυσε με υπομονή και γενναιότητα. Γιος του αείμνηστου πολυσέβαστου γιατρού Διονυσίου Χατζησταύρου και της Ευαγγελίας Παπαπατέρα, εγγονός του παπά Μιχάλη, με μακρά κι ευδόκιμη πολυετή θαλάσσια σταδιοδρομία και μεγάλη ναυτιλιακή δραστηριότητα. Υπηρέτησε με αφοσίωση και φιλοπατρία το ιστορικό ομογενειακό Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών ως μέλος και ως Πρόεδρος και προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στην οινουσσιακή οικογένεια του Λονδίνου. Στην οικογένειά του και στους οικείους του, στον αδελφό του, δημοτικό σύμβουλο και αδελφικό φίλο Σταύρο Δ. Χατζησταύρου εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια και την ειλικρινή μου συμπαράσταση. Ο Αναστάς Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του αγαπητού Προέδρου cpt Μάκη Παπαπατέρα στις αγκάλες Αβραάμ με την ευχή του φερώνυμου αοιδήμου θείου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Χατζησταύρου και του παππού του παπά Μιχάλη!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.