Εντυπωσίασε τους Αιγνουσιώτες η θεατρική παράσταση “Μαντώ , η ηρωίδα της Μυκόνου”

Το έργο “Η Μαντώ, η ηρωίδα της Μυκόνου”, καθήλωσε το κοινό των Οινουσσών , το οποίο απήλαυσε τις δύο θεατρικές παραστάσεις σε κείμενο του Κοζυράκη και σκηνοθεσία του Μενέλαου Τζαβέλα.
Χαρακτηριστική  είναι η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Δημάρχου ΟΙνουσσών Γ. Δανιήλ, ο οποίος εξάρει την παράσταση και συνάμα ευχαριστεί όλους τους συντελεστές αλλά  και τον Γενικό Γραμματέα του υπ. Νησιωτικής Πολιτικής, που επέλεξε τις Οινούσσες για να πραγματοποιήσει την παράσταση.
Με δύο συγκλονιστικές θεατρικές παραστάσεις του έργου” Μαντώ, η ηρωίδα της Μυκόνου” ξαπόστασε και ξεδίψασε η πατριωτική μας συνείδηση από την αγνή κι άδολη ψυχή της κορυφαίας μορφής της Ελλ. Επανάστασης. Σε κείμενο του Γ. Κοζυράκη, σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλα και με τη συμμετοχή της εξαιρετικής θεατρικής του ομάδας γνωρίσαμε χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο “Γ.Χ. Λεμός” τη Μαντώ Μαυρογένη, την γυναίκα εκείνη, που προσέφερε την αμύθητη περιουσία της για την ελευθερία της Πατρίδας. Δεν υπήρχε για εκείνην δίλημμα: “Ή εγώ θα έχω πλούτη και περιουσία ή οι Έλληνες θα έχουν Πατρίδα”. Έσβησε νέα, πεινασμένη, πάμφτωχη, ξεχασμένη, εγκαταλελειμμένη από εκείνους, που έσωσε από τη σκλαβιά. Μόνη της έγνοια πριν κλείσει τα μάτια της αν οι Έλληνες θα τη συγχωρήσουμε.
Θερμά και πολλά “ευχαριστώ” στους συντελεστές της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης, που επαναλήφθηκε σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πολλά Μπράβο στον Μανώλη Κουτουλάκη και τη Γεν. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που επέλεξε το νησί μας για να οργανώσει την εκδήλωση αυτή, αλλά και στους φορείς: Σύλλογο “Φίλοι Οινουσσών”, Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών, Ιδρυμα “Λεοντος κι Ασπασίας Λεμού” και την Hellenic Seaways, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί και χορηγοί στην φιλοξενία της παράστασης στον τόπο μας. Η Μαντώ, η οποία θυσίασε τα πάντα για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της Πατρίδας, ήρθε για να μας παραδώσει τη σκυτάλη… γιατί ο αγώνας για την αξιοπρέπεια τη δική μας και της Πατρίδας δεν έχει τέλος! (Φωτό: Σταματία Κωνσταντινίδη)”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Οινουσσών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.