Ίσως είναι τώρα η ευκαιρία… “Νέες Φυλακές στις Μπαμπακιές “για όλες τις χρήσεις κρατουμένων ;

 

Ίσως πραγματικά είναι τώρα η ευκαιρία με ένα σμπάρο δυό τριγώνια;

Και αναλύω την σκέψη μου και γράφω τις απόψεις μου!
Επί πολλά χρόνια γίνεται λόγος και προσπάθεια από πολλούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, να γίνει μεταφορά και αποσυμφόρηση μέσα από τον ιστό της πόλης των Δικαστικών φυλακών της Χίου και να μεταφερθούν σε απομεμακρισμένο χώρο και πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές οικισμούς και χωριά για λόγους ασφαλείας των κατοίκων του νησιού μας!
Επί έξι χρόνια από το 2015 όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ταλαιπωρούνται από την λαίλαπα των λαθρομεταναστών και οι κάτοικοι στην κυριολεξία έχουν χάσει την ζωή τους, με τις εξυπνάδες της κυβέρνησης του ΣΎΡΙΖΑ, ΑΝΝΕΛ, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με αποτέλεσμα την κοσμοσυρροή χιλιάδων λαθρομεταναστών κάθε καρυδιάς καρύδι και όλων των χρωμάτων της ίριδας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τούς διώξουμε βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής ένωσης και Τουρκίας και να υπάρχουν ακόμα πάνω στα νησιά μας χιλιάδες.
“Τώρα πλέον μονό μαύρη μαυρίλα πλάκωσε “, γιατί δεν υπάρχουν πλέον πρόσφυγες παρά μόνο λαθρομετανάστες!
Τα καμπόχωρα και ειδικά το Χαλκειός έχουν ριμάξει από την λεηλασία, τις κλοπές και όλες τις παράνομες, ακόμα και εγκληματικές ενέργειες αυτού του πληθυσμού, που βρίσκεται ακόμα στην παλαιολιθική εποχή των αρπακτικών και των σαρκοφάγων δίχως ίχνος πολιτισμού ηθών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Διαφωνώ κάθετα με κλειστό κέντρο κράτησης και ασύλου και να μπαινοβγαίνουν με ημερήσια άδεια εξόδου μέσα στα χωριά και την πόλη…., βλέπουνε καθημερινά τον Γολγοθά των κατοίκων πέριξ της ΒΙΑΛ και ειδικά το Χαλκειός!
Εφόσον μπήκαν λαθραία και παράνομα στην χώρα μας ,ασχέτως το τί λέει η συμφωνία για πρόσφυγες και εφόσον δεν είναι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες, πρέπει να φυλακίζονται και να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στην τοπική κοινωνία μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση τους και πάνε στη χώρα προορισμού τους ή να επιστρέφουν από εκεί που μας κουβαλήθηκαν!
Γιαυτό προτείνω μήμως πρέπει όλοι μαζί οι άρχοντες του τόπου μας, να κοιτάξουν το μέλλον του νησιού μας και να πάρουν την σωστή απόφαση και με την ευκαιρία αυτή να γίνουν μόνιμες και κανονικές φυλακές για όλους τους κρατουμένους, είτε είναι ποινικοί, είτε είναι λαθρομετανάστες μακριά από κατοικημένες περιοχές, να παραμερίσουν κομματικές αντιπαλότητες και κομματικά οφέλη και να αποφασίσουν επιτέλους στην θέση του πουθενά που να μην φαίνονται ούτε από τον ουρανό!
Καλή φώτιση και καλά μυαλά!
Χίος 12 Φεβρουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.