Ίσως η ΔΕΗ μεγαλουργεί…αλλά μήπως;

 

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν όπως λέει η παροιμία. Και μάλιστα έχει διττή έννοια και σημασία σ’ αυτά που θα γράψω χωρίς ενδοιασμούς και δίχως φόβο και πάθος.

Από τις 10.00 σήμερα το πρωί Κυριακή είχαμε διακοπή ρεύματος σε όλες τις παρόδους στην Βερίττη καθώς εγώ το γνώριζα ότι θα γινόταν η αντικατάσταση στις διπλές κολώνες με τους μετασχηματιστές μπροστά στο φυτώριο γωνία της οδού Βερίττη -Καπατσούλη.
Και όπως αναφέρω στην αρχή : ” των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν ” για σήμερα το μεσημέρι.
Άλλοι μαγείρεψαν άλλοι όχι γιατί νόμιζαν ότι το ρεύμα θα ερχόταν το αργότερο στις 14.00 μεσημέρι, αλλά την πάτησαν.
Πάντως εγώ επειδή είχε λιακάδα και φαγωμένος ελαφρά γύρω στις 13.30 βγήκα για περπάτημα μέχρι κάτω στην παραλία του Παρθένη.
Μόλις έφθασα στην Βερίττη μπροστά στο θέαμα που δείχνουν οι φωτογραφίες λέω σε κάποιον από τους επτά ή οκτώ τεχνικούς που ήταν εκεί …άντε μπράβο παιδιά , καλά γρήγορα προχωράτε….θα βγάλω φωτογραφία να γράψω κάτι καλό και μάλιστα απ’ ευθείας μου ήρθε στο μυαλό ο τίτλος ” Όταν η ΔΕΗ μεγαλουργεί ” !
Ρώτησα πότε θα τελειώσετε; περίπου σε τρείς με τρείς και μισή ώρες μου είπε.
Έφυγα αφού έβγαλα την μια φωτογραφία και στις 14.00 που γύρισα έβγαλα και την δεύτερη για την πρόοδο των εργασιών.
Έλα ντέ όμως πού το ρεύμα αντί να μας έρθει γύρω στις 17.00 όπως έπρεπε μας βρήκε το μαύρο σκοτάδι και μας ήρθε στις 19.10 δηλαδή ολόκληρη περιοχή χωρίς ρεύμα για εννέα ώρες και κάτι.
Από πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις της γειτονιάς άκουσα και μερικά σχόλια καθόλου κολακευτικά για τους τεχνικούς της ΔΕΗ ή δεν γνωρίζω εάν ήταν άλλου φορέα,τα οποία έλεγαν ότι επίτηδες έρχονται Κυριακή για διπλό μεροκάματο και εάν είναι νυχτερινό πολλαπλασιάζεται κάτι που δεν γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει!
Για μένα καλώς ήρθαν Κυριακή που είναι κλειστά τα μαγαζιά και έχει λιγότερη κίνηση στους δρόμους.
Αλλά εάν εσκεμένα για διπλό ή τριπλό μεροκάματο και υπερωρίες άφησαν στο σκοτάδι και τόσες ώρες δίχως ρεύμα ολόκληρη περιοχή είναι απαράδεκτοι.
Και μάλιστα μου μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά όταν από τις 10.00 μέχρι τις 13.30 δηλαδή σε τρείς τέσσερις ώρες αφαίρεσαν τις παλιές κολώνες ,ξήλωσαν όλες τις συνδέσεις και μετασχηματιστές και έστησαν όλα όσα φαίνονται στις φωτογραφίες, κολώνες, μετασχηματιστές και είχαν προχωρήσει στις συνδέσεις πάνω ψηλά στους στύλους …γιατί έκαναν πέντε ώρες και κάτι να συνδέσουν τις παροχές και όλα τα υπόλοιπα που εγώ δεν γνωρίζω ; ….αλλά όποιος τεχνικός έχει γνώσεις του αντικειμένου καθώς και οι υπεύθυνοι ας βγάλουν βλέποντας τις φωτογραφίες τα συμπεράσματα τους.
Πάντως το καλό με την ΔΕΗ είναι ότι έχει αρχίσει και κάνει γενική ανανέωση όλου του δικτύου γιατί όπως μου είπε ο τεχνικός που μίλησα ότι οι παλιοί στύλοι ήταν σάπιοι!
Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο γίνονται οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος συχνά πυκνά σε όλη την Χίο.
Τίποτα άλλο δεν θέλω να σχολιάσω αλλά να υπάρχει και λίγο φιλότιμο!
Πάντως η ΔΕΗ δεν είναι πλέον για τα μπάζα αλλά πνέει νέος άνεμος ανάπτυξης και αισιοδοξία και με ευκολίες πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος!
Καλό ξημέρωμα με αισιοδοξία!
Χίος, 24 Ιανουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.