Αλήθεια ποιοί ρίχνουν λάδι στη φωτιά; … στον οικισμό Ρομά στην Λάρισα; – Άρθρο του Λ. Πυκνή

Πολλές φορές ακούμε τις παλιές παροιμίες και αναλογιζόμαστε πως και ποιοί από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν αφήσει με την γραφίδα τους όλο τον πνευματικό πλούτο της θυμοσοφίας και φιλοσοφίας που εμπεριέχονται μέσα σε δύο τρείς λέξεις ή σε μικρές προτάσεις!

Από χθες το βράδυ ακούμε από τα ΜΜΕ για τον ξεσηκωμό των Ρομά στον οικισμό της Λάρισας και μάλιστα γίνεται αναφορά για υποκίνηση και εγκάθετους για να δημιουργήσουν αναμπουμπούλα …. ίσως και πολιτικά οφέλη…. Και με το μικρό μου μυαλουδάκι επειδή πέρσυ προεκλογικά τέτοια εποχή βλέπαμε σε πολιτικές συγκεντρώσεις να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και συρροή των Ρομά και μάλιστα να αγκαλιάζονται με πολιτικούς και να σηκώνουν τις κομματικές σημαίες σκέφτομαι και λέω μήπως;

Δηλαδή λέτε στα χθεσινά επεισόδια να ισχύουν μερικές από τις παροιμίες; Και αναφέρομαι σε μερικές:
Βρήκε ο γύφτος την γενιά του κι αναγάλιασε η καρδιά του! ή όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες! ή Μην ρίχνετε λάδι στη φωτιά! ή παίζει το λάδι με την φωτιά! ή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! ή τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς! Φωνή λαού οργή Θεού! ή ότι έσπειρες θα θερίσεις!

Βέβαια υπάρχουν πολλές ακόμη παροιμίες που καταδεικνύουν και παρουσιάζουν τα τραγελαφικά και επικίνδυνα γεγονότα και την κατάσταση που εξελίσσεται καθημερινά και εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού στον συνοικισμό των Ρομά της Λάρισας! Και συνεχίζουν ακόμη με διάφορες δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ να προβάλουν τις παλινωδίες και τις Μπαρούφες τους νομίζοντας ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη! Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει ξυπνήσει και αντιλαμβάνεται την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και βγάζει τα συμπεράσματα του! Εύχομαι σε όλους για το μεγάλο καλό της Υγείας του Ελληνικού λαού να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά… γιατί στο τέλος οι ίδιοι θα τσουρουφλιστούν και θα καούν ζωντανοί!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Χίος, 16 Μαϊου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.