Ανάδειξη Χιωτών Προσκόπων σε Προσκόπους Έθνους (2019)

Σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, αλλά με το μεγαλείο που αποπνέουν τα συναισθήματα της περηφάνιας και της ελπίδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού, η τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκοπίου Παυλόπουλου,  της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,  κας  Νίκης Κεραμέως, καθώς και του θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε 234 νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που έχουν ολοκληρώσει και συμπληρώσει όλες τις απαιτήσεις, και έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στην Ειδική Διαδικασία Προσκόπων Έθνους, που λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο, με τη συμμετοχή Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα.

 

Ανάμεσά τους και τέσσερις πρόσκοποι από τη Χίο, αλλά και ένας ενήλικος εθελοντής από το Βόλο που συνεχίζει την προσκοπική του ζωή ακόμη και σαν φοιτητής, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στη Χιώτικη Προσκοπική Κίνηση. Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι χιώτες «Πρόσκοποι Έθνους» είναι η Υπατία Ζαννίκου από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου και οι: Μαρία Ιωσηφίδου, Αγγελική Καμπούρη, Κωνσταντίνος Μουσικός, από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, καθώς επίσης και ο βολιώτης Θάνος Γράντζας που αυτή την περίοδο ζει και σπουδάζει στη Χίο.

 

Η ανάδειξη σε «Πρόσκοπο Έθνους», αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση για έναν Ανιχνευτή (νέοι και νέες από 15 έως 18 ετών), ο οποίος έχει ολοκληρώσει την ανιχνευτική του πρόοδο μέσα από την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή του στα δρώμενα της προσκοπικής του ζωής. Στην τελετή ονομασίας των Προσκόπων Έθνους απονέμεται στον Ανιχνευτή ή την Ανιχνεύτρια το γαλάζιο μαντήλι με το μαίανδρο των Προσκόπων Έθνους, καθώς και το Εθνόσημο του Προσκόπου Έθνους.

 

Η Περιφερειακή Εφορία Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων συγχαίρει τους νέους Προσκόπους του Έθνους και τους εύχεται καλή και δημιουργική πορεία σε ένα ταξίδι που δεν σταματά με αυτή την κατάκτηση, με την προσδοκία να συνεχίσουν άοκνα να παίρνουν πρωτοβουλίες και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Τους εύχεται, τέλος, να κατακτούν και τις πιο ψηλές κορυφές, σύμφωνα πάντα με τις αρχές και το Νόμο των Προσκόπων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.