Πρόταση του Δημάρχου Μυτιλήνης για δομή στα όρια των δύο δήμων

Την πρόταση του Δήμου Μυτιλήνης για δημιουργία δομής στα όρια των δύο δήμων κατέθεσε ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά το τέλος σύσκεψης σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το μεταναστευτικό, μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλη Μυρσινιά, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Παπαρίσβα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, «Ασπίδα», Νίκο Γιαννάκα.

Ο κ. Κύτελης, αρχικά αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας ότι, “είναι πολύ δύσκολη, δεν πάει άλλο, έχουν ανάγκη αλληλεγγύης και οι ντόπιοι συμπολίτες μας και όχι μόνο οι μετανάστες. Το ΚΥΤ της Μόριας δεν θα πρέπει να ξανανοίξει. Όμως το να οδηγηθούν 12.000 μετανάστες σε μια δομή μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και έγινε εν αγνοία μας. Διαμηνύουμε στους πάντες ότι αυτή η δομή δεν θα γίνει μόνιμη. Θα πρέπει όλοι να σταθούμε με υπευθυνότητα σύνεση και αλληλεγγύη και με μια φωνή να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Δεν θ’ αφήσουμε αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στον δήμο Δυτικής Λέσβου τονίζοντας ότι: “Ο Δήμος Μυτιλήνης ζητά από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να συνεννοηθούμε, ώστε στα όρια των δύο Δήμων να στηθεί μια δομή, η οποία σκοπός της θα είναι μόνο η ταυτοποίηση, οι διαδικασίες ασύλου και μετά να φεύγουν όλοι από το νησί. Βασική προϋπόθεση όμως είναι όλες οι υπόλοιπες δομές, ακόμα και τα σπίτια να κλείσουν και να φύγουν όλοι οι μετανάστες. Από την άλλη θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά, αλλά είναι ουτοπία να λέμε ότι θα πρέπει να φύγουν όλοι οι μετανάστες από το νησί. Είναι κάτι που το επιθυμούμε, όμως θα πρέπει να δώσουμε κατεύθυνση ως τοπική αυτοδιοίκηση και οι δύο δήμοι να αλληλοβοηθούμε για να επιλυθεί το ζήτημα.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους επιχειρηματίες της περιοχής του Καρά Τεπέ, ενώ τόνισε ότι το Επιμελητήριο συναινεί στην δημιουργία μιας μικρής κλειστής ελεγχόμενης δομής, μακριά από κατοικημένη περιοχή και επιχειρηματικές δραστηριότητες και ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση για αποσυμφόρηση, αλλά και σαφές χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της προσωρινής δομής, ενώ με τις συγκεκριμένες θέσεις συμφώνησαν τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, «Ασπίδα», Νίκος Γιαννάκας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.