Ανακοίνωση Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου για την σημερινή κινητοποίηση στο Σκυλίτσειο

 

Συναδέλφισσες-φοι, με τους ανθρώπους να έχουν καταντήσει άψυχοι αριθμοί ,συνεχίζονται τα μακάβρια πρωτόκολλα υπερμετάδοσης της πανδημίας.

Και ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 21.000 χωρίς να έχουν σταματημό, η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αντίθετα μειώνει τις μέρες καραντίνας σε 5 μετατρέποντας  χώρους  δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, για να μη λιγοστέψουν τα κέρδη , και πολύ περισσότερο η  κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη , ιδιαίτερα στα εξαθλιωμένα νοσοκομεία. Οταν οι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους , πρέπει να πεθάνουν και σαν ήρωες, διότι δεν πρέπει να επιβαρυνθεί  ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία και να μην επιταχθεί. Επιμένει στην λογική κόστους –ωφέλους και στην ατομική ευθύνη  για το ποιος θα γλυτώσει ,αν γλυτώσει. Οι  ουρές στις κρατικές δομές για ένα τεστ είναι ατελείωτες  ,γιατί η σύνταξη δεν φτάνει μετά τις συνεχείς περικοπές ,την ακρίβεια και την μετατροπή των νοσοκομείων σε μιας νόσου, να έχουμε εγκαταλείψει τα χρόνια προβλήματα υγείας που έχουμε, με ό,τι ήθελε προκύψει.

Συνάδελφοι διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας

Να παρθούν μέτρα στήριξης στο δημόσιο σύστημα υγείας, να γίνουν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ,να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας ,όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.

Επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση σε χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους. Μέτρα αποσυμφόρησης στις σχολικές αίθουσες με λιγότερα παιδιά ,εξασφάλιση της καθαριότητας και προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ,με όλα τα μέτρα προστασίας, την  Πέμπτη,12/1 έξω από την πύλη του νοσοκομείου ,στις 12.30

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ                                                                                      ΑΝ.ΔΙΑΚΟΡΩΝΑ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.