Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου για την Πρωτομαγιά

 

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου συντάσσεται και συμμετέχει στην 24ωρη ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ΠΕΜΠΤΗ 6 Μαΐου 2021,  και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Βουνακίου στις 10.30 το πρωί.

 

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, να καταργήσει τα όποια εργασιακά δικαιώματα απέμειναν από την λαίλαπα των μνημονίων, όπως και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες και εργάτριες στο Σικάγο το 1886 και συνέχισαν έκτοτε να δίνουν το… αίμα τους οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνία του πλανήτη.

 

Η κυβέρνηση ωστόσο, συνεχίζει μία πολιτική που υπαγορεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τα εγχώρια και ξένα εργοδοτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα και σε πλήρη ταύτιση μαζί τους, ετοιμάζει μία ακόμη ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Δεν ενδιαφέρεται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ισχύουν, για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν και την τρομοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον. Κόπτεται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 

Με ένα Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που μοιάζει δοτό, και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), εκχωρεί τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, βάζει απαγορευτικό στο δικαίωμα της απεργίας και μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα.

 

Κι αυτά είναι λίγα εξ όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι αρκετά όμως για να κινητοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα να δώσουν ενωτικά και δυναμικά τον αγώνα τους για να μην περάσουν. Αποτελεί χρέος και φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων που συμβολίζει ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 

 

 Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών με συνεχείς Νομοθετικές ρυθμίσεις ακυρώνουν τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα των Δήμων, μεταφέροντας ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή, όπου έχει την απόλυτη πλειοψηφία η κάθε Δημοτική Αρχή. Μέσω των «Αναπτυξιακών Οργανισμών», που αποτελούν τον «Δούρειο Ίππο» κυβέρνησης και αιρετών, επιχειρείται η εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού στα μεγάλα εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πρέπει λοιπόν, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, πώς οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ανοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στην διάλυση των ζωών τους και στην επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εργατικής εκμετάλλευσης. Αποτελεί τέλος, ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση ο κυνισμός που δείχνει, επιχειρώντας την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της βαθιάς οικονομικής κρίσης, για την οποία φέρει τεράστιες ευθύνες η ίδια με τις επιλογές της.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ» ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 

Για το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου

 

                  Ο Πρόεδρος

              Ο Γραμματέας

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                                                           ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.