Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συναδέλφισσες –φοι,                                                                                                  ΧΙΟΣ 16/11/22

 

49 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Δ.Σ του Σωματείου καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση και πορεία από το Πανεπιστήμιο αύριο Πέμπτη 17/11/2022 στις 5.30 το απόγευμα ,τιμώντας την μνήμη των θυμάτων της αντιδικτατορικής πάλης. Σήμερα τα συνθήματα του ’73 είναι επίκαιρα όσο ποτέ ,με τον πόλεμο να συνεχίζεται δίπλα μας, τη φτώχεια να τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά ,ενώ οι όμιλοι της ενέργειας , οι σουπερμαρκετάδες ,οι μεγαλοξενοδόχοι, οι εφοπλιστές δεν σταματούν να μετρούν κέρδη. Αντίθετα εμείς να κάνουμε περικοπές από τα απαραίτητα. Να ζεσταινόμαστε με κουβέρτες, να ζούμε στο σκοτάδι και να ξαναγυρνάμε στο λυχνάρι  από τις πολλές διακοπές ρεύματος.

Συνάδελφοι, με επιδόματα δεν γίνεται να συνεχίζεται η ζωή μας. Μας τάζουν αυξήσεις την ώρα που έχουμε υποστεί τεράστιες περικοπές στις  συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, χηρείας, εφάπαξ ,κατάργηση του ΕΚΑΣ. Οι αυξήσεις τους στην ουσία είναι μειώσεις, λόγω του πληθωρισμού και του συμψηφισμού με την προσωπική διαφορά. Δεν έχουν αποδοθεί τα αναδρομικά και χωρίς καμία αύξηση  στις επικουρικές ,που έχουν παραδοθεί στον τζόγο των ασφαλιστικών εταιρειών και με την εκκρεμότητα ακόμα της έκδοσης των συντάξεων.

Αγωνιζόμαστε για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις μας ,επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης ,ενάντια στην ακρίβεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ                                                                 ΑΝ.ΔΙΑΚΟΡΩΝΑ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.