ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

47 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» όχι μόνο συνεχίζεται αλλά παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία ως Ε.Γ του Ν.Τ.  της  Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ  δίνουμε μεγάλο αγώνα για την προστασία της υγείας μας και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας όσο και για την εκρηκτική κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι. Αντί η κυβέρνηση να κάνει πράξη τα δικαία αιτήματα του εργαζόμενου λαού,  και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα Πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και τα Μ.Μ.Μ σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε εργασιακό μας δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής, μοιράζει δεξιά και αριστερά κονδύλια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίσει πως κάτω από όλες τις συνθήκες θα συνεχίσει ανενόχλητη η κερδοφορία τους.

Παραμένουμε απροστάτευτοι στους εργασιακούς μας χώρους, χωρίς διαγνωστικά τεστ, με ελλιπή μέτρα προστασίας , με τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο της Χίου παρά τις προσπάθειες του του Σωματείου ΣΕΣΝΟΧ και των γιατρώνπου αγωνίζεται ενάντια σε αυτή την κατάσταση.

Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι επιβεβαιώνουν πως ο αγώνας μας είναι επίκαιρος και αναγκαίος τόσο για το σήμερα όσο και για την επόμενη μέρα. Είναι μονόδρομος για όλους μας να τον συνεχίσουμε , να γίνουμε περισσότεροι, πιο δυνατοί, πιο μαχητικοί, να περάσουμε στην αντεπίθεση για όλα αυτά που αξίζουμε. Η ιστορία των αγώνων  του λαού μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα εφόδια για να κάνουμε τον αγώνα που ήδη δίνουμε πιο αποτελεσματικό, πιο επιθετικό απέναντι σε όσους χτυπούν τα δικαιώματά μας, βγάζοντας μπροστά τις δικές μας πραγματικές ανάγκες.

Έχουμε πλέον τη δική μας αγωνιστική πείρα, τίποτα δεν γίνεται όσο μένουμε θεατές!

Η ίδια η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει…

κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας κόντρα σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Είναι η δύναμη που κατάκτησε το άσυλο για τους αγώνες των φοιτητών κόντρα στο κλίμα έντονης καταστολής τα χρόνια της δικτατορίας. Αυτή η δύναμη θα κάνει και σήμερα κουρελόχαρτο το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα σχέδια της κυβέρνησης για την ένταση της καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια.

…ο αγώνας μας για υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις  γίνεται πιο δυνατός όταν συμπορευόμαστε με το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, τον λαό. Οι φοιτητές του ’73 είχαν την στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους έξω από Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και παλεύουμε για την προστασία της υγείας μας, για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά.

…η ειρήνη, η ασφάλεια, η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες του Πολυτεχνείου. Κάνουμε και δική μας υπόθεση την πάλη ενάντια στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν λαούς. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που βάσεις του θανάτου είναι σπαρμένες σε κάθε σπιθαμή της χώρα μας, που η κυβέρνηση δίνει με το κιλό δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ την ώρα που δεν δίνει ούτε δεκάρα τσακιστή για την υγεία και την μόρφωσή μας. Η περιοχή μας βρωμάει μπαρούτι, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την στάση τους δίνουν πράσινο φως στη τούρκικη κυβέρνηση να εντείνει την προκλητικότητα, έχουν βγάλει στο παζάρι σύνορα, πηγές ενέργειας στη περιοχή οξύνοντας τους ανταγωνισμούς με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πχ Ρωσία, για να κερδίσουν για μια ακόμα φορά οι λίγοι που εκμεταλλεύονται τους λαούς όλου του κόσμου. Η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς μας κάνει «θύτες και θύματα» στα επικίνδυνα σχέδιά τους. Χρεοκοπεί για τα καλά το αφήγημά της κυβέρνησης που παρουσιάζει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ως παράγοντες σταθερότητας και εγγυητές της ασφάλειας.

η ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων μας. Ο λαός και οι φοιτητές δεν διαπραγματεύτηκαν την μετεξέλιξη της Χούντας, δεν έδωσαν ανοχή σε καμία μορφή του σάπιου συστήματος. Έτσι και εμείς σήμερα δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματά μας, κάθε κυβέρνηση υλοποίησε πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ που σήμερα μας έχουν φτάσει ως εδώ.

οι φοιτητές αντιμετώπισαν με σθένος την προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων. Έφτιαξαν τη δικής τους ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ κόντρα στην ΕΦΕΕ που η Χούντα είχε βάλει τους εκπροσώπους της για να ελέγχει το φοιτητικό κίνημα. Έτσι και σήμερα απαντάμε με το δυνάμωμα των συλλόγων μας, την οργάνωση σε κάθε τμήμα, έτος και σχολή και βγαίνουμε στην αντεπίθεση για όσα έχουμε ανάγκη.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του Αγώνα, συνεχίζουμε την πάλη μας κάτω από όλες τις συνθήκες.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει!  Κάθε χρόνο στέλνουμε μήνυμα αγώνα και ανυπακοής και φέτος ακόμα περισσότερο που το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένο με τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην απαγόρευση, στην καταστολή και τη συκοφάντηση.

Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι όλους όσους θέλουν να μην διεκδικούμε, να μην αγωνιζόμαστε, όσους θέλουν στα πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς, σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τα σχολεία,  να κυριαρχεί σιγή νεκροταφείου για να περνάνε ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά τους σχέδια, για να συνεχίζουν με ευκολία οι μπίζνες στις πλάτες μας. Το Πολυτεχνείο για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, είναι γερή παρακαταθήκη που μας διδάσκει ότι μόνη απάντηση είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ.  Χίου της ΑΔΕΔΥ οργανώνει και συμμετέχει συμβολικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ηρώων των Πεσόντων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας , (μάσκες , αποστάσεις ) απευθύνοντας το δικό της χαιρετισμό και καταθέτοντας τα λουλούδια της .

 

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                    Σοφία Γατανά

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.