Ο Θεός Αγαπάει το Χαϊβάνι!

Δεν ξέρω πώς; και το γιατί; ψάχνοντας στο διαδίκτυο να βρω ένα παλιό μου κείμενο ξαφνικά παρουσιάστηκε μπροστά μου η αφίσα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή από την ζωή του Ψαριανού Ιωάννη Βαρβάκη με τον τίτλο”ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”!

Υπήρχε όμως μια μεγάλη διαφορά η φωτογραφία απεικονίζει γνωστό πρόσωπο σημερινού Υπουργού με την επιγραφή να λέει : ” Ο Θεός Αγαπάει το Χαϊβάνι ” και ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2012.
Επίσης με υπότιτλους ότι “Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ακόμα και να γίνεις βουλευτής”.
Βέβαια ο ίδιος ο βουλευτής με πολύ χιούμορ απάντησε: “Μα τι κάθονται και φτιάχνουν; Πάντως πολλά με έχουν πει στη ζωή μου, αλλά “χαζό ” όχι η αλήθεια είναι…”
Πάντως εμένα μου φάνηκε λίγο παράξενο η επεξήγηση της λέξης ότι το Χαϊβάνι θα πει “χαζός” μόνο.
 Άρχισα να ψάχνω από πού προέρχεται η λέξη Χαϊβάνι και όλες τις χρήσεις και ερμηνείες ως κοσμητικό επίθετο!
Είναι τουρκικής προέλευσης ως  Hayvan και με πλήθος κοσμητικών επεξηγήσεων και αρχίζω… Ζώον, Χαζός, Βλάκας, Κρετείνος, Βλίτο, μπούφος, Βλακέντιος, Κωθώνι, Μπουμπουνοκέφαλος, Τούβλο, Βλήμα, Στόκος, Στούρνος, Βούρλο, Τρόμπας, χάχας, Ούφο, πανίβλακας, χαζοβιόλης,  μη ευφυής, περιορισμένης νοημοσύνης  και πολλά άλλα!
Θα μου πείτε τώρα τι μας ενδιαφέρει η λέξη Χαϊβάνι; Και όμως μας ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα στην σημερινή συγκυρία!
Ακούσαμε σήμερα τα δραματικά νούμερα της πανδημίας του Κορωνοϊού με πάνω από 3.350 κρούσματα 50 θανάτους και 336 διασωληνωμένους και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές και ότι έχουν φρακάρει οι ΜΕΘ και οι εντατικές όλων των Νοσοκομείων και επί πλέον άρχισαν να χρησιμοποιούνται και Ιδιωτικά Νοσοκομεία με δωρεάν προσφορά όπως το Διαβαλκανικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με πάνω από 50 κλίνες του Ομίλου του Ιατρικού κέντρου Αθηνών και μπράβο τους!
Ακούσαμε συνάμα όμως και την πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης να κάνει προσκλητήριο για να συγκεντρωθούν για πορεία στις 17 Νοεμβρίου για το Πολυτεχνείο.
Κρίμα που είναι γιατρός και μάλιστα και πρόεδρος… άραγε αυτά λέει ο όρκος του Ιπποκράτη;
Αφού καθημερινά βιώνουν όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Χώρας δραματικές καταστάσεις αυτή η κυρία κοιτάζει ποιο κόμμα θα την τοποθετήσει υποψήφια στις επόμενες εκλογές; ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΉ να την χαίρονται αυτοί που την εξέλεξαν πρόεδρο!
Ακούσαμε επίσης με μεγάλες αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο από πολλά Ακροαριστερόστροφης νομενκλατούρας κόμματα να προκαλούν και να λένε ότι εμείς θα κάνουμε συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοεμβρίου και όποιος θέλει ας έλθει να μας εμποδίσει!
Εδώ του κερατά δεν κάναμε παρέλαση στην Εθνική επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας την 25 Μαρτίου καθώς και το μεγάλο ΌΧΙ της 28ης Οκτωβρίου και όλοι αυτοί οι κουλτουριάρηδες πολιτικάντηδες ακροαριστερόστροφοι καρεκλοκένταυροι τα Χαϊβάνια  με όλο αυτό τον πανικό και την πανωλεθρία του Κορωνοϊού που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα να προκαλούν την κοινωνία που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους για να καρπωθούν δήθεν πολιτικά οφέλη κι όποιον πάρει ο χάρος!
Αλλά δεν είναι αυτό που επιδιώκουν,  ούτε γνωρίζουν καλά καλά οι νεότεροι το τί έγινε στο Πολυτεχνείο το 1973 που πιστεύουν ότι ο ξεσηκωμός ήταν προϊόν και ενέργειες μόνο των ακροαριστερόστροφων πολιτών και φοιτητών και προσπαθούν κάθε χρόνο να καπιλευτούν την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου!
Ήταν όλοι οι Έλληνες !
Δυστυχώς βλέπω ότι ούτε μυαλό υπάρχει ούτε ευαισθησία ούτε υπευθυνότητα συνείδησης αλλά αυτό που μετράει είναι η Καρέκλα και με ποιόν τρόπο θα παρασύρουν πολλά Χαϊβάνια να σπείρουν τον Κορωνοϊό για να φλομώσει το σύστημα Υγείας της Ελλάδας για να μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση!
Τώρα μπορείτε να μην τους πείτε όλους αυτούς που ξεσηκώνουν τους πολίτες της χώρας μόνο με μία λέξη : ” ΧΑΪΒΆΝΙΑ ” με όποια επεξήγηση θέλει ο καθένας σας!
Εύχομαι να επικρατήσει η λογική και να μην έχουμε αναμπουμπούλα με όλα τα επακόλουθα της συνήθους κάθε χρόνο πορείας με φωτιές και λεηλασίες στις μεγάλες πόλεις!
Καλό Ξημέρωμα! 
Χίος 13 Νοεμβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.