Αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις

Αναστέλλονται όλες οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με πρώτη την «Καταιγίδα ’20», η οποία επρόκειτο να αρχίσει τη Δευτέρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, Σύμφωνα με το kathimerini.gr αυτό γίνεται καθώς, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, το επόμενο 15ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την διαφύλαξη του προσωπικού λόγω κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το kathinerini.gr «η διασφάλιση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η σχεδόν βέβαιη επιστροφή της υβριδικής απειλής της Τουρκίας στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας, όπως αυτή ομολογείται και διαρκώς επαναλαμβάνεται από τα χείλη Τούρκων αξιωματούχων σε κάθε ευκαιρία, επιβάλλει σύνεση προς διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των ΕΔ στον ύψιστο βαθμό για να μείνουν αλώβητες έναντι της πανδημίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «οι επιχειρησιακές δραστηριότητες μεγάλης και μεσαίας κλίμακας και τα αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Και πάντα με γνώμονα τη διατήρηση και προστασία του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας, της υγείας του προσωπικού και της διαθεσιμότητας των Μονάδων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν μέσω της πανδημίας, αυτό επετεύχθη στον ύψιστο βαθμό με κόπο και στερήσεις, κατατάσσοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ των ελαχίστων παγκοσμίως που κατάφεραν κάτι τέτοιο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.