Επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τον πρωθυπουργό για διατήρηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Χίο

ΠΡΟΣ:

Τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη

Τον Υπουργό Μετανάστευσης& Ασύλου, Βουλευτή ΝΔ Χίου, κ. Νότη Μηταράκη

Τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη

Τα Κόμματα της Βουλής

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Μπουγδάνο

Τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη

 

ΘΕΜΑ: Διατήρηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Χίο

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας έχει θεσμοθετηθεί προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε.

Θεωρούμε δεδομένη τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο νησί μας και επιπλέον το μόνιμο χαρακτήρα του χωρίς να υπάρχει σύνδεσή του με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχοντας παρατάσεις εξαμήνου.

Ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη μόνιμης διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.  Προτείνουμε δε, να εφαρμοστεί μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που τόσο έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση. Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το  νησί μας και ο νησιωτικός χώρος  γενικότερα.

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας  και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία» αναφέρουν στην επιστολή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας & Δημήτρης Κουτελάκης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.