Ανησυχία της Κομισιόν για την πορεία του αεροδρομίου

Σε συνεδρίαση που φιλοξένησε Δήμος Χίου αναφορικά με την υλοποίηση των έργων του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027, παρευρέθηκε ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Κομισιόν, Κάρστεν Ράσμουσεν, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία της ευρωπαϊκής επιτροπής για την καθυστέρηση υλοποίησης ανάπλασης του αερολιμένα Χίου. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, εξέφρασε διά στόματος την αγανάκτηση των πολιτών του νησιού για την καθυστέρηση, ενώ πρότεινε ταυτόχρονα την αλλαγή του αναδόχου φορέα που έχει αναλάβει το επικείμενο έργο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έχει κατατεθεί ανάλογο αίτημα στην ευρωπαϊκή
επιτροπή, και αναμένεται η σχετική απάντησή τους. Απεναντίας, οι ευρωπαίοι επίτροποι της Κομισιόν, με τον λόγο τους δήλωσαν την δυσαρέσκεια τους με την εν λόγω καθυστέρηση της ανάπλασης, και εξήγησαν πως η γεωγραφική θέση του νησιού και η σχετική προσβασιμότητά του, όπως και η πανδημία του κορονοϊού που έπληξε παγκοσμίως την υφήλιο, δεν δικαιολογούν την μη ολοκλήρωση του έργου. Ακόμη, επεσήμαναν πως λόγω χάρης παρατάθηκε η χρηματοδότηση του αερολιμένα καθώς οι αναβαθμίσεις αυτών, υπάγονταν στο προηγούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, και όχι σε αυτό που ξεκινάει αυτή την περίοδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.