Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία από τους Γιατρούς του Κόσμου

 

Με την υποστήριξη του Ομίλου Sani/Ikos, τα Ανοικτά Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέχουν υπηρεσίες υγείας και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες από την Ουκρανία που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι Γιατροί του Κόσμου, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία, εντείνουν τις δράσεις τους στο εσωτερικό της Ελλάδας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα περισσότερων ευάλωτων γυναικών και των παιδιών τους, έχοντας στο πλευρό τους τον ξενοδοχειακό όμιλο Sani/Ikos.

Στη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών, περισσότερα από 65.000 άτομα από την Ουκρανία έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι γυναίκες και παιδιά. Λόγω και της πανδημίας Covid19, εντείνεται η ανάγκη για στοχευμένη και ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας στους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί αναζητώντας προστασία.

Προτεραιότητα της δράσης των Γιατρών του Κόσμου είναι η άμεση παροχή φροντίδας υγείας στις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και η διευκόλυνση της ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από τα Ανοικτά Πολυϊατρεία, που βρίσκονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τον προσφυγικό πληθυσμό, παρέχοντας καθημερινά ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική καθώς και υλική υποστήριξη, με προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως είδη βρεφικής φροντίδας, προϊόντα ατομικής υγιεινής και επισιτιστικής βοήθειας.

Αρωγός της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Όμιλος Sani/Ikos, που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει τη δράση των Γιατρών του Κόσμου, διασφαλίζοντας την προστασία και την ευημερία των ευάλωτων συνανθρώπων μας που αναζητούν βοήθεια στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία των Ανοικτών Πολυϊατρείων εδώ

 

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 17 συνολικά  εθνικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία).

Είναι μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική οργάνωση με πρωταρχική αποστολή την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των κοινωνικών εμποδίων στην Υγεία. Λειτουργώντας αδιάλειπτα τα τελευταία 32 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Γιατροί του Κόσμου-Ελλάδας κατέχουν μια σημαντική θέση στη συνείδηση των πολιτών ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση που προάγει τα μηνύματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Με δεκάδες προγράμματα κοινωνικής αρωγής και ανάπτυξης, εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την υποστήριξη και προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και πληττόμενων πληθυσμών.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι Γ τ Κ συνεργάζονται με άλλες Διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Διεθνείς Οργανισμούς με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.