Ανοικτή και πάλι η θάλασσα του Αζόφ για τα εμπορικά πλοία δήλωσε η Ουκρανία

 

Η Ρωσία απέσυρε τους προηγουμένως ανακοινωθέντες περιορισμούς για τα εμπορικά πλοία στην Θάλασσα του Αζόφ, οι οποίοι συνδέονταν με τις Ρωσικές ναυτικές ασκήσεις στην περιοχή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η θαλάσσια λιμενική αρχή της Ουκρανίας.

«Η κίνηση των πλοίων από τις συνιστώμενες διαδρομές προς τα λιμάνια της Ουκρανίας στην Θάλασσα του Αζόφ είναι ανοιχτή», ανέφερε η Αρχή σε έκθεσή της.

Η Ουκρανία, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς χάλυβα, σιτηρών και ηλιέλαιου στον κόσμο, πραγματοποιεί εξαγωγές μέσω των λιμανιών Οδησσού, Πίβντενυ, Χορνομόρσκ, Χερσώνα, Μαριούπολη και Μπερντιάνσκ στη Μαύρη θάλασσα και την θάλασσα του Αζόφ .

Ουκρανοί αξιωματούχοι επέκριναν τις ρωσικές ασκήσεις κοντά στις ακτές της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η παρουσία πολεμικών πλοίων ήταν μέρος ενός «υβριδικού πολέμου» που είχε κάνει τη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα και την Θάλασσα του Αζόφ ουσιαστικά αδύνατη.

Η Αρχή είπε αυτή την εβδομάδα οι περιορισμοί στη ναυτιλία θα διαρκέσουν από τις 13 έως τις 19 Φεβρουαρίου και «η μετακίνηση πλοίων προς τα λιμάνια της Ουκρανίας στην Θάλασσα του Αζόφ θα αποκλειστούν για όλη την περίοδο αυτών των δραστηριοτήτων».

Οι Ουκρανοί έμποροι σιτηρών δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι ναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας και το κλείσιμο των παραδοσιακών ναυτιλιακών οδών δεν έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής την ουκρανική αγορά εξαγωγών σιτηρών.

Η Μόσχα διοργανώνει ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα αυτόν τον μήνα, την ίδια στιγμή που πραγματοποιεί κινήσεις των χερσαίων δυνάμεων βόρεια της Ουκρανίας στη Λευκορωσία, ως μέρος μιας επίδειξης δύναμης που η Δύση λέει ότι θα μπορούσε να είναι προπομπός εισβολής. Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Πηγή: e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.