Απάντηση στα Καθημερινά για τους Λεονταρισμούς! Γράφει ο Λ. Πυκνής

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο από τα Καθημερινά και στο τέλος θέτει το ερώτημα:

Εσείς τι λέτε; Και εγώ απαντώ και γράφω!
Καθαρά Ντόμπρα και ξάστερα χωρίς φόβο και πάθος και για τυχόν προσωπικές προκαταλήψεις δίνω την προσωπική μου άποψη και εκδοχή.
Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να βαλλόμαστε και να μας απειλούν οι γείτονες μας παντοιοτρόπως από όλα τα ΜΜΕ από τον Σουλτάνο μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης, το κάθε φερέφωνο είτε υπουργός είτε στρατιωτικός είτε το κάθε τσουτσέκι και να κάνουμε την πάπια ή σάν την Κόττα που κλωσσίζει τ’αυγά της!
Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των νησιών μας και πολλές φορές και τα θαλάσσια σύνορα και να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια! Δεν είναι δυνατόν επειδή είμαστε φιλήσυχος λαός και κράτος δικαίου να τρώμε σφαλιάρες και χαστούκια απ’ το ένα μάγουλο και να γυρίζουμε και τ’άλλο.
Γιατί αυτή η τρεμούρα αγαπητέ φίλε των Καθημερινών;
 Τι φοβάσαι μήπως και ξυπνήσουν τα παιδιά της απέναντι παραλίας και επαναστατήσουν εναντίον της Χίου και των άλλων νησιών που συνορεύουν μεταξύ τους;
Ή φοβάστε μην παρεξηγηθούν οι φιλοευρωπαίοι παραλιακοί γείτονες και σταματήσουν να έρχονται για τουρισμό στα νησιά μας; Αυτοί δεν τον πάνε με τίποτα!
Δηλαδή νομίζεις ότι επειδή έχουν μεγάλο πληθυσμό πάνω από 80 εκατομμύρια έχουν στρατιωτική υπεροχή έναντι της Ελλάδας;
Ή επειδή ακούς την αγορά εξοπλισμού και πυραύλων; Ποιός θα τα χειριστεί; Πλανάστε πλάνη μεγάλη!
Τρομοκρατούν κράτη χωρίς κυβερνήσεις και επιτίθενται με μισθοφόρους αλλοδαπούς επειδή δεν έχουν οργανωμένο στρατό και τον έχουν ευνουχίσει και κλείσει στις φυλακές αξιωματικούς και οπλίτες Τούρκους υπηκόους!
Είναι εντελώς ξεβράκωτοι και δεν είναι δυνατόν να επιτεθούν εναντίον της Ελλάδας γιατί ξέρουν τι τους περιμένει , φίδι κολοβό που τους έφαγε ,που λέει η παροιμία.
Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τα περί στρατού ως Έφεδρος Ταγματάρχης Πεζικού σου λέω σε σένα και στον κάθε Έλληνα πολίτη ότι οι γείτονες και ειδικότερα ο Σουλτάνος φοβούνται ακόμη και την σκιά τους και πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα τους επιτεθεί χωρίς λόγο και γι’αυτό οργανώνει τα νησιά!
Αυτοί προσπαθούν να δημιουργήσουν αναμπουμπούλα για να κάνουν εκβιασμούς!
Το παιχνίδι όμως τελείωσε στον Έβρο και κατάλαβε όλη η Ευρώπη τα τερτίπια τους!
Όσο για τον Στρατηγό και Αρχηγό των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας έκανε πολύ καλά, δηλαδή το αυτονόητο και προειδοποίησε ότι όποιος τολμήσει να πατήσει το πόδι του στο Ελληνικό έδαφος θα τον κάψουμε και μετά τα υπόλοιπα!
Αυτό θα πει ηγήτορας με κότσια και μεγάλα Φρύδια!
Και εάν εσύ δεν πιστεύεις ότι με αυτά τα λόγια δεν τονώνεται το ηθικό των Ελλήνων έχεις μαύρα μεσάνυχτα με τον τρόπο που πορεύεσαι μέσα στην κοινωνία και την πιάτσα της αγοράς.
Όσο για τους Λεονταρισμούς δεν το σχολιάζω αλλωνού παπά ευαγγέλιο.  Και να γνωρίζετε όλοι ότι όπου δεν πείθει ο λόγος πίπτει αστροπελέκι και κεραυνός!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Χίος, 20 Ιουνίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.