Απέχουν από τα καθηκοντά τους σήμερα οι δικηγόροι-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πρωτοδικείο

 

Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών  το Δ.Σ. Χίου αποφάσισε, – την αποχή των Δικηγόρων Χίου από τα καθήκοντά τους , την Τετάρτη 8/3/2023 , ενώ καλεί τους συναδέλφους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έμπροσθεν του Πρωτοδικείου Χίου την ίδια ημέρα και ώρα 9.45-10.30 π.μ. , προκειμένου να ζητήσουμε από την Πολιτεία, δια των αρμοδίων οργάνων της:

.  Την ταχεία, προσεκτική και πλήρη διερεύνηση των λόγων και αιτιών του επισυμβάντος πρόσφατα δυστυχήματος των Τεμπών και την απόδοση ευθυνών , όπου και σε όποιον ανήκουν , ως την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, που θρηνούν.

. Την  επείγουσα λήψη μέτρων τώρα και εφεξής συνεχώς και αδιαλείπτως με ικανό προσωπικό που να μπορεί με επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων να υποστηρίζει ,για την ασφαλή λειτουργία όλων των συγκοινωνιών της χώρας και την αυτονόητη προστασία των επιβατών και των εργαζομένων.

. Οι δικηγόροι της Χίου και ο Δ.Σ.Χίου στηρίζουμε την, από 5/03/2023 Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου και σύμφωνα με το αρθ.90 του Κ.περί Δ., να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική  άποψη την παρέμβασή της, για την τραγωδία στα Τέμπη, είτε με την κατάθεση μηνύσεως είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία , κατά παντός υπευθύνου που ήθελε βρεθεί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.