«Απολογισμός ημερίδας με θέμα: ΜμΕ και Βιώσιμη Μετάβαση: Νέο Πλαίσιο, Καλές Πρακτικές, Χρηματοδότηση»

 

Μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε στην ημερίδα με θέμα «ΜμΕ και Βιώσιμη Μετάβαση: Νέο Πλαίσιο, Καλές Πρακτικές, Χρηματοδότηση» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χίου,σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Δικτύου «CSRHELLAS», την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου  στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με την έννοια της βιωσιμότητας και τους δείκτες ESG (Environmental, Social, Governance) που θα κληθούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσειςβάσει των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται, καθώς και του νέου Κανονιστικού Πλαισίου της Ε.Ε.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την Αντιπρόεδρο του Δικτύου CSRHELLAS,κ. Πάλλη, καθώς και από την Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Γλαβέλη. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ.Αλεξίου, Πρόεδρος του Δικτύου CSR HELLAS, η οποία αναφέρθηκε  στη συμβολή των ΜμΕ στη Βιωσιμότητα, καθώς και στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων.

Την ημερίδα πλαισίωσαν έγκριτοι αντιπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας όπως ο κ. Κουτσιανάς, Ιδρυτής των εταιρειών «APIVITA» και «Symbeeosis», ο κ. Πολίτης SeniorConstructionManager της «COFFEEISLAND», η κ. Γιαννακάκη Υπεύθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης/Νομοθεσίας της «MEDITERRAS.A», καθώς και δύο στελέχη της Δ/νσης Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας «HDB», η κ. Καραγιάννη και ο κ. Παπαγεωργίου.

Οι ομιλητές μας έδωσαν παραδείγματα καλών πρακτικών που εφαρμόζουν ήδη στις επιχειρήσεις τους με σκοπό να γίνουν περισσότερο βιώσιμες και μας μίλησαν για τις πρακτικές που είναι απαραίτητο να υιοθετήσει μια ΜμΕ, ώστε να γίνει ανταγωνιστική μακροπρόθεσμα.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Χίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στοχεύουμε και σε επόμενες δράσεις που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τη διάχυση γνώσης και τεχνογνωσίας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.