Αποχαιρέτησε το νησί μας η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου, Ειρήνη Αργύρη Η ευχαριστήρια επιστολή της

Χίος,  8 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα 08-12-2020 παραδίδω το τιμόνι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, μιας Υπηρεσίας την  οποία υπηρέτησα πιστά από την 17-06-2005, μετατιθέμενη κατόπιν σχετικής διαταγής ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. ως Ναυτιλιακή Ακόλουθος Αμμοχώστου. Είναι περιττό να αναφέρω οτι για μένα υπήρξε δεύτερη οικογένεια και η Χίος θα είναι πάντα η άλλη πατρίδα μου.

Με το παρόν θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά καταρχήν όλους τους τοπικούς πολιτικούς/αυτοδιοικητικούς φορείς για την έμπρακτη και έμψυχη συμπαράστασή της στο έργο της Υπηρεσίας μας. Στην 96 ΑΔΤΕ απευθύνω  θερμές ευχαριστίες για την χάραξη της κοινής πορείας μας όταν αυτό απαιτήθηκε, με στόχο πάντα την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας. Επίσης, στο 3ο ΕΤΕΘ απευθύνω την ευγνωμοσύνη μου για όλη την συμπαράσταση και βοήθεια, ακόμη και τεχνικής φύσεως, που παρείχε στο προσωπικό και στα επιχειρησιακά μέσα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστίες οφείλω στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αλλά και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου,  λόγω της συνάφειας μεγάλου μέρους των καθηκόντων μας, έχοντας πάντα στη σκέψη μου όλα τα περιστατικά κατά τα οποία λειτουργήσαμε όλοι μαζί σαν ένα σώμα.

Ακούραστοι συμπαραστάτες μας υπήρξαν ανέκαθεν ναυτιλιακές εταιρείες με ρίζες στη Χίο και όχι μόνο, για το λόγο αυτό θα ήθελα να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, όχι μόνο ως Λιμενάρχης, αλλά και ως απλή βαθμοφόρος που υπηρέτησα στη Λιμενική Αρχή Χίου.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου για την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του, των οποίων έγινα αποδέκτης, ως Λιμενάρχης, αλλά και Υπολιμενάρχης, χωρίς να ξεχνώ την αγάπη και την πατρότητα με την οποία περιέβαλε όχι μόνο εμένα, αλλά και την κόρη μου.

Ευχαριστώ, επίσης, και τα τοπικά ΜΜΕ για τη συνεργασία – εποικοδομητική κριτική, όταν αυτή χρειάστηκε.

Τέλος, στους αγαπημένους μου συναδέλφους και συμπορευτές στο Λιμεναρχείο Χίου και τους Λιμενικούς Σταθμούς, θέλω να πω για ακόμη μια φορά οτι υπήρξα εξαιρετικά τυχερή, γιατί τους είχα δίπλα μου και δεν ξεχνώ οτι χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα είχε την ίδια επιτυχή έκβαση. Το ίδιο όμως θα ήθελα να εκφράσω και στους συναδέλφους μου στα πλωτά μέσα που κατά διαστήματα συνεργαστήκαμε στα νερά της Χίου. Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Καλή δύναμη. Καλή συνέχεια. Η αγάπη μου θα είναι μαζί σας. Εις το επανειδείν συνάδελφοι.

 

Η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου
ΑΡΓΥΡΗ Ειρήνη
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. (Τ)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.