Εννιά ΉΡΩΕΣ Υγειονομικοί θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος… γιατί δεν ήξεραν το τί θα πει ” Και ο μήνας έχει εννιά”

Έχω γράψει πολλές φορές ότι οι αριθμοί με κυνηγούν κατά πόδας από την μικρή μου ηλικία.

Το σημερινό μου κείμενο θα έχει πολλές παραμέτρους… χιούμορ.. καυστικότητα.. μελωδίες και τραγούδια και μεγάλο μέρος με παραλληλισμό και παραδειγματισμό καθώς και ιστορικές αναμνήσεις.
Θα ξεκινήσω πρώτον από την θυσία των εννέα Ηρώων Υγειονομικών που μέχρις στιγμής 9 Δεκεμβρίου του 2020 έχουν πέσει θύματα στο βωμό του καθήκοντος με τελευταίο θύμα τον 60χρονο χθές προϊστάμενο της βραχείας νοσηλείας του ογκολογικού του Νοσοκομείου ” Παπαγεωργίου ” πατέρα τεσσάρων παιδιών που σε ένα χρόνο θα έπαιρνε σύνταξη, εκτός φυσικά τους πάνω από 3.100 νεκρούς στην Ελλάδα.
Σε όλη την υφήλιο έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στον πόλεμο εναντίον της πανδημίας του Κορωνοϊού εκατοντάδες Υγειονομικοί που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος και είναι οι νέοι ΉΡΩΕΣ της παγκοσμιοποίησης κατά του πολέμου της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Γιατί δεν γνώριζαν το τραγούδι που λέει:
 ” Και ο μήνας έχει εννιά”
——————————————–
Μια ζωή την έχουμε, κι αν δεν την γλεντίσουμε…τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε…Μες στον ψεύτικο ντουνιά παίξτε μου διπλοπενιά και ο μήνας έχει εννιά.
Στου διαβόλου τα’ γραψα όλα στο κατάστιχο και γλεντώ τα νιάτα μου, πριν με πιάσει λάστιχο…Τη ζωή σου γλέντησε, πριν να ρθούν γεράματα και σου λένε άδικα,μάθε γέρο γράμματα κ.λ.π.
Το τραγούδι αυτό ξεκίνησε ως εξής , Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παροιμίες με την ανέμελη ζωή, χωρίς βάσανα και έγνοιες ή είναι η διάσημη ρήση
” Και ο μήνας έχει εννιά ” που εμπνεύστηκε ο συνθέτης Μιχάλης Σουγιούλ ή Σουγιουλτζόγλου και έχει διάφορες ερμηνείες που η επικρατέστερη εκδοχή για την ερμηνεία της φράσης προέρχεται από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του Ελληνικού Κράτους, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν κάθε εννιά του μήνα, επομένως ήταν μέρα χαράς και διασκέδασης.
Επίσης ο αριθμός εννιά μπορεί να ερμηνευτεί και φιλοσοφικά σύμφωνα με τον Πυθαγόρα συμβολίζει την αρμονία της φύσης.
Υπάρχει κι άλλη σχετικά με τις τουρκικές λέξεις και του μουσουλμανικού σεληνιακού ημερολογίου που είναι ο μήνας του Ραμαζανιού όπου όλη μέρα δεν εργάζονται και προσεύχονται και μετά την δύση του ηλίου τρώνε τον άμπαχο και όλα επιτρέπονται.
Και ερχόμαστε στο διά ταύτα και θέτω μερικά ερωτήματα κυρίως στους αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης πού καθημερινά μονίμως κατηγορούν και προκαλούν και θέτουν το δημόσιο σύστημα Υγείας σε ανεπάρκεια και προβληματικό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι με ποιόν τρόπο θα προβληθούν και να έρθουν σε αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη και τους Υπουργούς.
Με τελευταία φορά την φωτογραφία του Μητσοτάκη δίχως μάσκα με γνωστούς πάνω στο βουνό με τα ποδήλατα που ξέχασε να φορέσει για την φωτογραφία γιατί όλοι οι ποδηλάτες δεν φορούν μάσκα την ώρα της εξάσκησης.
Και είδαμε έναν ηγέτη με θάρρος από όλα τα ΜΜΕ να ζητά συγγνώμη και να αναγνωρίζει το λάθος του.
Ποιος άλλος μέχρι σήμερα έχει τολμήσει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ; Μήπως το χαμογελαστό αγόρι;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σας κύριοι,ο λόγος το λέει, από πού και πώς έχουν δημιουργηθεί όλα τα Νοσοκομεία και Ιδρύματα της χώρας μας ;
Φυσικά όχι από τις τσέπες των αριστερών και ακροδεξιών κομμάτων που έχουν και κατέχουν δεκάδες σπίτια και ακίνητα καθώς και επαύλεις και τεράστιες τραπεζικές καταθέσεις, ως προσωπική τους περιουσία ή από τα μεγαθήρια κομματικά κτίρια που διαθέτουν και στεγάζουν την Ελίτ της εργατιάς όπως π.χ. αυτό της Περισσού με τα σιδερόφρακτα κάγκελα ασφαλείας πάνω από τρία μέτρα ύψος τουλάχιστον….
Αλλά από τους ευπατρίδες ευεργέτες και ελάχιστα ίσως από το κράτος!
Βλέπουμε καθημερινά σωρεία από δωρεές σε όλη την Ελλάδα από έχοντες και κατέχοντες να προσφέρουν και να δημιουργούν μονάδες εντατικής θεραπείας και εξοπλισμό καθώς και δωρεές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας όπως π.χ. οικογένεια Λασκαρίδη με πολεμικά πλοία… και αρκετούς καραβοκύρηδες όπως η Χιώτισσα Αγγελική Φράγκου,ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η Σοκολατοποιία ΙΟΝ ΑΕ σήμερα με δώδεκα κλίνες στο νοσοκομείο Νίκαιας ή στο Νοσοκομείο της Χίου για εξοπλισμό όπως αναφέρει η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου κυρία Ελένη Κανταράκη με ονόματα όπως του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και του καπετάν Λουκά Κτιστάκη.. και άλλων πολλών ανωνύμων πολιτών, καθώς επίσης και από τον Δεσπότη της Χίου κ. Μάρκο  πολλάκις για την δημιουργία θαλάμων και κλινών Covid 19 και άλλων μηχανημάτων Υγείας και από την αυτοδιοίκηση.
Φωνάζει καθημερινά από όλα τα ΜΜΕ ο εργατοπατέρας να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών δίχως να γνωρίζει ότι οι περισσότεροι ασθενείς χωρίς τον Κορωνοϊο με άλλα νοσήματα τον έχει αναλάβει η ιδιωτική πρωτοβουλία και όλες οι κλινικές και μεταφέρονται από τα Δημόσια Νοσοκομεία ασθενείς άλλων νοσημάτων και ότι πρίν την μερική επίταξη στην Θεσσαλονίκη δύο κλινικών, ο Όμιλος του Ιατρικού κέντρου Αθηνών είχε παραχωρήσει πολύ ενωρίτερα το Διαβαλκανικό κέντρο υγείας της Θεσσαλονίκης με 50 κλίνες νοσηλείας και με πέντε ΜΕΘ στο Εθνικό σύστημα Υγείας.
Και γιατί κύριοι της αντιπολίτευσης δεν διαθέτετε τα μεγαθήρια κομματικά κτίρια σας να γίνουν Νοσοκομεία για θεραπεία του Κορωνοϊού;
Ξέχασα αυτά είναι τα σπίτια του ΛΑΟΎ.
Και τους ρωτώ όλους αυτούς τους Ακροαριστερόστροφους και ακροδεξιόστροφους που το μόνο μέλημα τους είναι με ποιόν τρόπο θα παρασύρουν τα ανεγκέφαλα γίδια και πρόβατα κοινώς Χαϊβάνια για να δημιουργήσουν χάος και αναμπουμπούλα στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με πορείες και συγκεντρώσεις (κουραφέξαλα) για δήθεν ηρωικές μορφές που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει και καθιερώσει πότε θα τολμήσουν να κάνουν έστω και μία μικρή εκδήλωση τιμής για τους αδικοχαμένους ΉΡΩΕΣ Υγείας που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος για την σωτηρία της ανθρώπινης ύπαρξης και δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι άλλοι μπορεί να υπάρξουν… εύχομαι όχι άλλοι στο βωμό της επιστήμης;
Και μια παράκληση προσωπική μου, δεν γνωρίζω εάν κάποιοι από τους Κυβερνώντες φρόντισαν να πουν δύο λόγια συμπαθείας στους συγγενείς των θυμάτων που θυσιάστηκαν στο βωμό της Υγείας αλλά πρέπει να δείξει η πολιτεία την συμπαράσταση της και να δώσει χείρα βοηθείας καθώς και να τους τιμήσει δεόντως ως ΉΡΩΕΣ πολέμου με τιμή και δόξα αλλά και με συνταξιοδότηση των οικείων!
Και επειδή ξημερώνει εννιά Δεκεμβρίου γιορτή της Αγίας Άννας και γιορτάζουν πολλές Αννούλες συγγενείς, φίλες και γνωστές αντί για ευχή για τα Χρόνια Πολλά θα τους αφιερώσω το τραγούδι του Αντώνη Καλογιάννη την … ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΆ…
Πάει καιρός που το φεγγάρι δεν περνάει από’ δώ..Το τοπίο είναι χακί, τρώει την καρδιά σου…Σε λευκό χαρτί τη νύχτα ξαναγράφω
σ’ αγαπώ στη σκοπιά παραμιλάω τ’ όνομα σου
Χτες το βράδυ στ’ονειρο μου, τι σου είναι το μυαλό μπήκαν, λέει, περιστέρια στο στρατώνα….
Κι όπως το ‘φερε η κουβέντα, μου
είπαν όνειρο κι αυτό σήκω πήγαινε στην Άννα του χειμώνα.
Αχ, Αννούλα του χιονιά
δε θα είμαι πια μαζί σου
στου Δεκέμβρη τις εννιά
που έχεις Άννα τη γιορτή σου!
Εύχομαι Υγεία και Χαρά σε όλες τις Αννούλες του Χιονιά να είναι καλά γερές Υγιείς και δυνατές και να χαίρονται την οικογένεια τους!
Καλό Ξημέρωμα Ελλάδα με Υγεία και Χαρά για όλη την Υφήλιο!
Χίος, 9 Δεκεμβρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.