ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΕΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Παρατηρώντας κανείς τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης μπορεί να εξάγει αρκετά συμπεράσματα.

Για παράδειγμα, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, το ξεπούλημα της Μακεδονίας, από το ληστρικό (πολιτικά) τρίδυμο Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς είχε σαν συνέπεια να μην υπάρχει ένας βουλευτής διαθέσιμος, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε των ΑΝΕΛ, από τη βόρεια Ελλάδα, ώστε να αναλάβει το Υφυπουργείο (άλλοτε Υπουργείο) Μακεδονίας-Θράκης. Η κατακραυγή στη Β. Ελλάδα θα είναι καθολική !

Προχθές, ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, με στόμφο, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ διεκήρυξε ότι «είμαστε Μακεδόνες», «η γλώσσα μας είναι η Μακεδονική», «τα εδάφη μας είναι Μακεδονία του Βορά ενώ υπάρχει και το τμήμα του Αιγαίου», «γνωρίζω ότι, Μακεδονία για τους Έλληνες είναι κάτι άλλο» !!!

Τι άλλο, λοιπόν, περιμένει ο –μέχρι πρότινος– αυτοπροσδιοριζόμενος super ΄΄πατριώτης΄΄ (μάλλον πατριδοκάπηλος, ως αποδεικνύεται) Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, προκειμένου να άρει την εμπιστοσύνη του στην παραπαίουσα κυβέρνηση;

Όλα θυσιάζονται για την καρέκλα ! Αρχές, αξίες, ιδέες, ιδανικά, δήθεν για την «εθνική σωτηρία» που έχει γίνει «εθνική τραγωδία» με τους ροζμπλέ ψευτοπολιτικάντηδες που μας κυβερνούν !

Έτσι, Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης ορίστηκε η Δ/ντρια της Γεν. Γραμματείας του Πρωθυπουργικού …γραφείου… στη Θεσσαλονίκη, μόλις 30 ετών, ουδόλως έχουσα κοινοβουλευτική παρουσία, δηλαδή μη εκλεγμένη από τον λαό, κατά τα άλλα νεαρή καλλονή …!

Όσο για την κα Παπακώστα (της ΝΔ), τι να πει κανείς; Υπάρχει φιλότιμο; Αυτή που ΄΄κατέβαζε από τον γάιδαρο΄΄ τον Τσίπρα –μιλώντας για λαϊκισμό και υποκρισία – μόλις πήρε τη θεσούλα της Υφυπουργού, μίλησε για ΄΄εθνική συνεννόηση΄΄!!!

Έ, ρε, ξεφτίλα, που υπάρχει στην πολιτική… !

Τώρα, όσον αφορά στα καθ΄ ημάς: Πλήττονται οι Νομοί Χίου, Λέσβου και Σάμου από το προσφυγικό-μεταναστευτικό όσο κανένας άλλος Νομός στη χώρα μας, ως πύλη εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Και ο κύριος Τσίπρας δεν έκρινε κατάλληλο κανέναν εκ των 3 βουλευτών που διαθέτει το κόμμα του στους 3 Νομούς του βόρειου Αιγαίου για να αναθέσει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής. Μάλιστα! Όχι μόνο αγνόησε τους 3 βουλευτές του βόρειου Αιγαίου (που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας γύρω από το προσφυγικό), αλλά κατήργησε και τη θέση του Υφυπουργού, αφήνοντας στον Υπουργό κ. Βίτσα όλη την ευθύνη διαχείρισης.

Σημειωτέον, ο κ. Βίτσας σε επίσκεψή του στα νησιά μας –προ τριμήνου περίπου– ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ότι, η δύναμη των σ΄αυτά διαμενόντων μεταναστών θα μειωθεί κατά 50 % μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Επειδή ο Σεπτέμβριος ήλθε και δεν αντιληφθήκαμε να ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί κάποιος υπεύθυνα μας ενημερώσει, από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, τι σκοπεύουν να κάνουν και πότε; Μήπως ήταν κι αυτό ένα από τα πολλά ψέματα που μας αραδιάζει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ;

Εμείς, βέβαια, δεν ανήκουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν εμπνεόμαστε από τα ιδανικά που εμπνέονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι΄αυτό και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε ότι έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους, μόλις πριν λίγα χρόνια. Δεν σκοπεύουμε να πετάξουμε αυγά, γάλατα και γιαούρτια ή ντομάτες στις παρελάσεις ή τις διαδηλώσεις. Κάτι τέτοιο αμαυρώνει την δημοκρατία και καλλιεργεί τον φασισμό της ακροδεξιάς και τη μισαλλοδοξία, που δεν ταιριάζει μήτε σε Χριστιανό μήτε σε Έλληνα.

Αλλά, να είναι σίγουροι κάποιοι ότι, ο αγανακτισμένος κόσμος θα δείξει δημοκρατικά την αντίδρασή του, την ώρα της κάλπης, λίαν προσεχώς !-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.