Αριστείδης Πίττας (Euroseas): Ναύλωσε containership στην τιμή ρεκόρ των 200.000 δολ. ημερησίως

Συμφωνία ναύλωσης σε τιμή ρεκόρ σημειώθηκε στη hot αγορά εμπορευματοκιβωτίων. Η ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, ανακοίνωσε ότι ένα από τα πλοία της θα κερδίζει περίπου 200.000 δολάρια ημερησίως για τους επόμενους δύο ή και τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι έκλεισε συμφωνία για τη ναύλωση του containership Synergy Oakland, χωρητικότητας 4.250 teu και κατασκευής 2009, για χρονική περίοδο το λιγότερο 60 ημερών και με option επέκτασης της χρονικής διάρκειας μέχρι 85 ημέρες, με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα μεταξύ 195.000 και 202.000 δολαρίων την ημέρα, ανάλογα με το πότε θα παραδοθεί το πλοίο στο ναυλωτή.

Η ναύλωση θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου 2021, όταν η Euroseas παραλάβει το contanership από τον υφιστάμενο ναυλωτή του.

Τα έσοδα από τη συμφωνία αναμένεται να διαμορφωθούν σε 12 έως 17 εκατ. δολάρια.

Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα ναύλωση του Synergy Oakland για δύο έως τρεις μήνες με ημερήσιο ναύλο περίπου 200.000 δολάρια την ημέρα. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή ναύλωσης που έχει επιτευχθεί ποτέ από οποιοδήποτε πλοίο του στόλου μας και μία από τις υψηλότερες που έχει έχει επιτευχθεί ποτέ στην βιομηχανία μας».

Η νέα ναύλωση θα μας  αποφέρει τουλάχιστον 12 εκατ. δολάρια για τους δύο μήνες, και ενδεχομένως έως και 17 εκατ. δολάρια, εάν ισχύσει η μέγιστη περίοδος ναύλωσης.  Ταυτόχρονα, η Euroseas είναι καλά τοποθετημένη για να επωφεληθεί από την ανοδική αγορά, καθώς πέντε πλοία της θα είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένου του Synergy Oakland, θα είναι διαθέσιμα για ναυλώσεις τους επόμενους έξι μήνες» πρόσθεσε.

Πηγή:  www.mononews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.