Αρωγός το ΕΣΠΑ στην αναβάθμιση των κτιρίων 3 κ 4 του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου Χίου

Το ΕΣΠΑ και η Ε.Ε. συνεχίζει την χρηματοδότηση με υψηλά κονδύλια για έργα, τα οποία θα προσφέρουν άνεση και εκσυγχρονισμό στον τόπο μας μέσω της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του επιχειρησιακού προγράμματος.

Ένα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι η βελτίωση των κτιριακών υποδομών κτιρίων 3 και 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Σκυλίτσειο, προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ. Μετά τη θετική γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη θετική γνώμη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου άνοιξε ο δρόμος όπως θα έλεγε κανείς για να ζεστάνουν ξανά οι μηχανές και να ξαναξεκινήσουν οι εργασίες για την Αναβάθμιση και διαρρύθμιση των κτιρίων 3 και 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Σκυλίτσειο.

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”

Εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την αναβάθμιση και διαρρύθμιση των κτιρίων 3 & 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, έγινε η σκυροδέτηση της στέγης. Το εργοτάξιο του Νοσοκομείου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Απόστολος Αλατζάς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χριστόφας μαζί με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες και να ενημερωθούν από τον ανάδοχο του έργου για την εξέλιξη τους.
Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικής σημασίας για το νησί μας που στόχο έχει οι Χιώτες πολίτες να έχουν επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας στο “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο Χίου. Μετά την ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση των κτηρίων 3 και 4 του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» θα εγκατασταθούν η Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου». Η περιφερειακή αρχή κατάφερε να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες και με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ επιλύονται προβλήματα και γίνονται προσπάθειες για να έχουμε στο νησί ένα λειτουργικό νοσοκομείο, ένα λειτουργικό δημόσιο σύστημα υγείας που θα εξυπηρετεί τους πολίτες.

Η Διοικήτρια του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου Χίου Έλενα Κανταράκη μίλησε στην εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΑΝΤ1 Αιγαίου και αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του έργου που μεγάλο μέρος της εξασφαλίστηκε από ταμείο του ΕΣΠΑ και έτσι οι Χιώτες θα φιλοξενούνται σε ανθρώπινες συνθήκες, αλλά και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα εργάζονται σε έναν επιστημονικό χώρο, όπως τους αξίζει. Η ολοκλήρωση του έργου της παλιάς Παθολογικής και Ψυχιατρικής Κλινικής θα δώσει πνοή στο τομέα υγείας του νησιού μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.