Ξεκίνησαν τα λουκέτα στην αγορά της Χίου λόγω κορωνοϊού Γράφει ο Παντελής Κυδώνης

 

Τελικά μέχρι τα Χριστούγεννα, εάν και εφόσον ανοίξουν κάποια καταστήματα, θα προσέλθει σε αυτά ο καταναλωτής για τις εορταστικές του αγορές;

Δύσκολο φαίνεται το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν πολλά καταστήματα στην αγορά της Χίου, αφού έχουν ξεκινήσει ήδη τα λουκέτα λόγω κορωνοϊού, αν και, να ανοίξουν φαίνεται ότι οι καταναλωτές δεν θα τα επισκεφθούν λόγω πολλών υποχρεώσεων του τρέχοντος μήνα, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, κρατώντας τους σφιχτούς και επιφυλακτικούς σε όλες τις συναλλαγές τους.

Επιχειρήσεις που κρατήθηκαν μέσα στο χρόνο, αλλά ακόμη και άλλες, γεννημένες εν μέσω κορωνοϊού, ξεκίνησαν δυστυχώς να κατεβάζουν ρολά.

Αλήθεια, οι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους στηρίχθηκαν από τους κρατικούς παράγοντες, λίγο πριν την πανδημία ή και μέσω αυτής για να μπορέσουν να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους ζωντανές;

Πολλοί δούλεψαν, πάλεψαν, έδωσαν όλο τους τον εαυτό για να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση, αλλά οι συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν, η εξέλιξη της πανδημίας τους απαγόρευσε να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Η επιβίωση έγινε δύσκολη δεν άργησε να έρθει η απόφαση για οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Μονόδρομος το κλείσιμο των καταστημάτων με μηδέν έσοδα στα ταμεία τους και με υψηλά ενοίκια, αδυνατώντας να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους, σε τράπεζες, ΔΟΥ, ΕΦΚΑ, λογαριασμούς και ενοίκια, αφού σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις μέχρι αυτή την ώρα όλες αυτές οι υποχρεώσεις παραμένουν ανοιχτές.

Νέοι επιχειρηματίες και  ήδη κουράστηκαν και δεν έχουν τη διάθεση να προσπαθήσουν, να επενδύσουν εν μέσω πανδημίας, φτάνοντας σε τελικές αποφάσεις. Κλείσιμο εδώ και τώρα. Η αγωνία για την επόμενη ημέρα είναι τεράστια, με την οικονομία να συνεχίζει να δέχεται τεράστιο πλήγμα για αρκετό καιρό ακόμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.