Αυτοί είναι πραγματικοί πρόσφυγες πολέμου! Ευχαρίστως τους φιλοξενούμε στα σπίτια μας!

Έχοντας ζήσει από το 2015 την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία από τους χιλιάδες κατά κύματα λαθρομετανάστες στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου δηλαδή όλες αυτές τις διαφορετικές φυλές κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής με διαφορετικούς τρόπους ζωής της παλαιολιθικής εποχής που είχαν βίαιο τρόπο συμπεριφοράς χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους με τις κελεμπίες και την μπούργκα και την εγκληματικότητα πού μας έδειξαν από τις πρώτες μέρες,έχω να πω και να δείξω την διαφορετικότητα των πραγματικών προσφύγων του πολέμου!
Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να φεύγουν και να ξεκληρίζονται χιλιάδες οικογένειες της Ουκρανίας και μόνο γυναίκες, παιδιά καί γέροντες για να σώσουν τις ζωές τους από τον πόλεμο και την εισβολή στην Ουκρανία από τον Σχιζοφρενή ΠΟΥΤΙΝ…..ενώ όλοι οι άντρες από δεκαοκτώ χρονών μέχρι και εξήντα παραμένουν στρατευμένοι και πολεμούν για την ελευθερία της πατρίδας τους από την εισβολή με άρματα, πυραύλους και μπόμπες από ξηρά και αέρα.
Και μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως όλοι οι άντρες της Ουκρανίας που ζούν και εργάζονται σε χώρες της Ευρώπης τρέχουν εθελοντικά να στρατευτούν και να υπερασπίσουν την πατρίδα τους από τον δολοφόνο Σχιζοφρενή !
Και βλέπουμε όλα τα γειτονικά κράτη με μεγάλη χαρά και με κάθε τρόπο υποδέχονται και περιβάλλουν με πολύ αγάπη και αλληλεγγύη όλες αυτές τις οικογένειες με γυναίκες παιδιά και γέροντες και τους προσφέρουν τα πάντα.
Εν αντιθέσει με τους λαθρομετανάστες βλέπαμε ότι ερχότανε οι νέοι κάθε καρυδιάς καρύδι και δεν παρέμεναν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, αλλά ερχόταν για την καλοπέραση τους.
Όταν κοιτάξουμε τις φωτογραφίες με τους λαθρομετανάστες της μαυρίλας και τον τρόπο συμπεριφοράς τους…..και τους πραγματικούς πρόσφυγες πολέμου της Ουκρανίας δηλαδή γυναικόπαιδα και γέροντες καταλαβαίνουμε την τεράστια διαφορά νοοτροπίας και κουλτούρας.
Τούς λαθρομετανάστες τους έχουμε υποστεί και ζήσει από το 2015 και είδαμε το τί Φάρα και Σάρα και κακό συναπάντημα είναι, με φόνους και ληστείες και κάθε εγκληματικότητα γιαυτούς ακριβώς τους λόγους καί όλοι οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου αντιδρούμε και δεν θέλουμε να γίνουν εγκαταστάσεις ΚΥΤ για να μην τους έχουμε μες τα πόδια μας και σε δεδομένη στιγμή να τους βρούμε απέναντί μας εάν συμβεί κάτι με τον γείτονα μας τον Σουλτάνο.
Και απευθύνομαι ντόμπρα και σταράτα στον Χιώτη Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ότι όπως εγώ, αλλά πιστεύω πως και όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας με μεγάλη μας χαρά είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και να φιλοξενήσουμε και στα σπίτια μας οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία και μάλιστα να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους με εργασίες κάθε είδους και όταν το θελήσουν να αφομοιωθούν λόγω της ίδιας κουλτούρας και θρησκείας μέσα στην κοινωνία μας εάν τους αρέσει ο τόπος μας και δεν θα θέλουν να γυρίσουν στην κατεστραμένη από τον πόλεμο πατρίδα, σπίτια και χώματα τους.
ΙΣΩΣ είναι καιρός και ευκαιρία να αλλάξει νότα ο Νότης και πρόγραμμα και αντί για δημιουργία ΚΥΤ ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν πάνω στα νησιά μας…και να σκεφτούν την δημιουργία άλλων έργων ανάπτυξης και ας μας φέρουν οικογένειες προσφύγων της Ουκρανίας που είναι της ίδιας κουλτούρας και θρησκείας με τους Έλληνες και σε σπίτια και σε πολυκατοικίες αλλά όχι σε μαντρωμένα ΚΥΤ για λαθρομετανάστες.
Αυτά μού ήρθαν στο μυαλουδάκι μου μες τα μαύρα μεσάνυχτα και χαράματα και σας τα παρουσιάζω για να ξελαμπικάρει το μυαλό μου.
Καλό ξημέρωμα και Καλό μήνα!!!
Ίσως ο Μάρτης μας φέρει επιτέλους τήν άνοιξη και την ελευθερία μας από όλα τα δεινά της Πανδημίας και του πολέμου!
Καλημέρα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης
με Υγεία και Χαρά και προπαντός ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ!
Χίος 1η Μαρτίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.