Αυτός είναι ο ύποπτος φάκελος με την σκόνη που στάλθηκε στα Πανεπιστήμια -Με ερεθιστική ουσία

Ο φάκελος με την σκόνη που στάλθηκε χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια της Κρήτης, του Βόλου και της Κέρκυρας, καθώς και στη σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ στο Μαρούσι «είδε» σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Σήμερα», όλοι οι φάκελοι είναι πανομοιότυποι και εστάλησαν από την Ινδία.

Ο φάκελος της φωτογραφίας που εστάλησαν στα Πανεπιστήμια γράφει «H τελική νίκη είναι για το Ισλάμ, αλλά όχι μέσω των μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Γενικό Χημείο του Κράτους, η σκόνη που βρέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν στα παραπάνω πανεπιστήμια περιέχουν «βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

Συνολικά εστάλησαν δώδεκα φάκελοι με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

Οι φάκελοι εστάλησαν στα Πανεπιστήμια ταχυδρομικώς πριν από αρκετές μέρες μέρες, καθώς σε τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

Πηγή:  iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.