Αυτό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου και μετάστασης

Το εμπορικό συμπλήρωμα διατροφής nicotinamide riboside, που διαφημίζεται για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής και νευρολογικής υγείας, μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού που δίνει μετάσταση στον εγκέφαλο σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι.

Ενώ προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τα εμπορικά διατροφικά συμπληρώματα όπως η ριβοσίδη νικοτιναμίδη (NR), μια μορφή βιταμίνης Β3, με οφέλη που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή, μεταβολική και νευρολογική υγεία, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι διαπίστωσε ότι η NR θα μπορούσε πράγματι να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης καρκίνου.

Η διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την Elena Goun, αναπληρώτρια καθηγήτρια χημείας στο MU, ανακάλυψε ότι τα υψηλά επίπεδα NR όχι μόνο θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο κάποιου να αναπτύξει τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, αλλά θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μετάσταση ή εξάπλωση του καρκίνου στον εγκέφαλο. .

Μόλις ο καρκίνος φτάσει στον εγκέφαλο, τα αποτελέσματα είναι θανατηφόρα επειδή δεν υπάρχουν βιώσιμες θεραπευτικές επιλογές αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Goun, ο οποίος είναι ο αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης.

«Μερικοί άνθρωποι τα παίρνουν [βιταμίνες και συμπληρώματα] επειδή αυτόματα υποθέτουν ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα έχουν μόνο θετικά οφέλη για την υγεία, αλλά πολύ λίγα είναι γνωστά για το πώς λειτουργούν πραγματικά», είπε ο Goun. «Εξαιτίας αυτής της έλλειψης γνώσης, εμπνευστήκαμε να μελετήσουμε τις βασικές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα λειτουργούν στο σώμα».

Μετά τον θάνατο του 59χρονου πατέρα της μόλις τρεις μήνες αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου, η Γκουν συγκινήθηκε από το θάνατο του πατέρα της να επιδιώξει μια καλύτερη επιστημονική κατανόηση του μεταβολισμού του καρκίνου ή της ενέργειας μέσω της οποίας ο καρκίνος εξαπλώνεται στο σώμα.

Δεδομένου ότι το NR είναι ένα γνωστό συμπλήρωμα που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων κυτταρικής ενέργειας και τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται από αυτή την ενέργεια με τον αυξημένο μεταβολισμό τους, ο Goun ήθελε να διερευνήσει τον ρόλο του NR στην ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου.

«Η δουλειά μας είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένης της ευρείας εμπορικής διαθεσιμότητας και του μεγάλου αριθμού συνεχιζόμενων κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους όπου το NR χρησιμοποιείται για να μετριάσει τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου σε ασθενείς», είπε ο Goun.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνολογία για να συγκρίνουν και να εξετάσουν πόσα επίπεδα NR υπήρχαν σε καρκινικά κύτταρα, Τ κύτταρα και υγιείς ιστούς.

«Ενώ το NR χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε ανθρώπους και διερευνάται σε τόσες πολλές συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές για πρόσθετες εφαρμογές, μεγάλο μέρος του πώς λειτουργεί το NR είναι ένα μαύρο κουτί – δεν είναι κατανοητό», είπε ο Goun.

Αυτό μας ενέπνευσε να καταλήξουμε σε αυτή τη νέα τεχνική απεικόνισης που βασίζεται σε υπερευαίσθητη βιοφωταύγεια απεικόνιση που επιτρέπει την ποσοτικοποίηση των επιπέδων NR σε πραγματικό χρόνο με μη επεμβατικό τρόπο. Η παρουσία του NR φαίνεται με το φως και όσο πιο φωτεινό είναι το φως, τόσο περισσότερο υπάρχει το NR.»

Ο Γκουν είπε ότι τα ευρήματα της μελέτης τονίζουν τη σημασία της προσεκτικής διερεύνησης πιθανών παρενεργειών για συμπληρώματα όπως το NR πριν από τη χρήση τους σε άτομα που μπορεί να έχουν διαφορετικούς τύπους παθήσεων υγείας.

Στο μέλλον, ο Goun θα ήθελε να παρέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ορισμένων αναστολέων για να βοηθήσουν να γίνουν οι θεραπείες του καρκίνου όπως η χημειοθεραπεία πιο αποτελεσματικές στη θεραπεία του καρκίνου. Το κλειδί σε αυτήν την προσέγγιση, είπε ο Goun, είναι να το δούμε από μια εξατομικευμένη ιατρική σκοπιά.

«Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι ίδιοι σε κάθε άτομο, ειδικά από την άποψη των μεταβολικών υπογραφών», είπε ο Goun. «Συχνά οι καρκίνοι μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τον μεταβολισμό τους πριν ή μετά τη χημειοθεραπεία».

Δείτε τη μελέτη ΕΔΩ

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.