Αφήστε τούς εγωισμούς και προσαρμοστείτε με την πραγματικότητα της σημερινής εποχής!

 

 

Έχω γράψει πολλές φορές και το λέω σχεδόν καθημερινά από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Αιγαίου ότι η Χίος δεν χρειάζεται ΚΥΤ αλλά ποινικές Δικαστικές Φυλακές γιατί πρέπει να φύγουν οι ήδη υπάρχουσες πεπαλαιωμένες μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης της Χίου!
Ακούω και βλέπω από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ότι συχνά πυκνά διατίθενται αρκετά εκατομμύρια ευρώ εκτός για νέες δομές ΚΥΤ και για άλλα έργα υποδομής από το Υπουργείο Μετανάστευσης και το μεγάλο ερώτημα που έχω είναι το εξής:
Αφού στο Αιγαίο οι μοναδικές ποινικές Φυλακές που υπάρχουν είναι μόνο στην Χίο και έχουν γίνει δομές ΚΥΤ στο νότιο Αιγαίο Λέρο και Κω και στο βόρειο Αιγαίο στην Σάμο και υπάρχει και αυτή της Λέσβου πού χρειάζεται μόνο βελτίωση γιατί να μην γίνει συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης αφού υπάρχουν κονδύλια και αντί να υπάρχει αυτή η μεγάλη αντιπαράθεση και αναμπουμπούλα μεταξύ των κατοίκων της Χίου και Υπουργείων δεν βρίσκουμε την χρυσή τομή;
Άλλωστε τόσα χρόνια η Χίος καλύπτει όλο το Αιγαίο με τις Φυλακές ποινικών κρατουμένων ας αποφύγουμε και νέο ΚΥΤ και ας βελτιώσουμε την όλη κατάσταση με σύγχρονες Δικαστικές Φυλακές έξω από κατοικημένες περιοχές.
Αφού ξεκίνησε πάλι η κατασκευή του Δικαστικού μεγάρου στον περιφερειακό δρόμο του Παρθένη και σύντομα θα τελειώσει, γιατί δεν προσπαθείτε όλοι μαζί να βρείτε ένα κοντινό χώρο κοινής αποδοχής να κτιστούν νέες μεγαλύτερες και σύγχρονες Δικαστικές Φυλακές της Χίου αφού είναι οι μοναδικές στο Αιγαίο καί σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης να φυλακίζονται και οι λαθρομετανάστες μέχρι να τους προωθήσουμε σε δομές ΚΥΤ;
Πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί η χρυσή τομή και να κατασκευαστούν κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο καί μακριά από κατοικημένες περιοχές νέες μεγαλύτερες Φυλακές και να γίνει αποσυμφόρηση τών παλαιών πού για δεκαετίες πλέον βρίσκονται μέσα στα σπίτια των κατοίκων της Χίου!
Θάρρος και τόλμη χρειάζεται απ όλους τους αρμόδιους Άρχοντες καί φορείς και θα είναι καλό καί για τους Δικαστές και τους Νομικούς για κοντινότερη πρόσβαση καί θά διευκολύνει το έργο τους στην καθημερινότητα.
Εύχομαι σήμερα γιορτή των Θεοφανίων (ΦΩΤΑ) να επέλθει θεία φώτιση καί η χάρη του Χριστού να ξελαμπικάρει τα μυαλά όλων μας!
Καλημέρα Πατρίδα Καλημέρα Ελλάδα και Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης!
Χίος 6 Ιανουαρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.